"Idioti"; Stendzenieku sadusmo Latvijas jaunieši

tautaruna.lv 31.jūlijs 2022, 5:00
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Pazīstamais reklāmas speciālists Ēriks Stendzenieks mikroblogošanas vietnē Twitter neslēpa sašutumu par Latvijas jauniešu izteikumiem.
Kā raksta Stendzenieks, jauniešiem neesot paticis, ka slavenajam māksliniekam Mihailam Barišņikovam piešķirta Latvijas pilsonība.

"Nupat te man kaut kādi jaunieši sāka trakot, lūk, Barišņikovam esot piešķirta Latvijas pilsonība ne tā un ne šitā. Klau, Barišņikova fonds ir savācis ap 300 000 000 Ukrainai. Dārgās sniegpārsliņas, varbūt ir īstais brīdis aizvērties? Jeb vismaz 1 eur noziedot Ukrainai? Idioti," raksta Stendzenieks.

Tikmēr arī lielākā daļa komentētāju veltīja atzinīgus vārdus Barišņikovam.

"Esmu bijis liecinieks situācijai, kurā Barišņikovs izrāda patriotismu kādu reti nākas novērot. Klusu, mierīgi, bez lieciniekiem(mēs ar kolēģi viņam nezinot, to redzējām)bet ar milzu cieņu pret Latviju! Latvijas pilsonis ar lielo burtu!"

"Ja nu galīgi nemaldos, Barišņikovs ir pilsonis juridisku pēctecības un izvēles iemeslu dēļ. Maz ļaudis to zina, bet šo to izdarījis, lai Latvija būtu NATO. Viss, ko varu teikt šādiem jauniešiem:STFU, ja nezinat."

Kā vēstīts, Saeima 2017.gada 27.aprīlī atbalstīja lēmumprojektu par pasaulslavenā mākslinieka Mihaila Barišņikova uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā.

Viens no mūsu laika vislabākajiem dejotājiem M.Barišņikovs dzimis 1948.gadā Rīgā. Pēc tam, kad jau bija uzsācis dejotāja karjeru ar Kirova baletu Ļeņingradā, viņš 1974.gadā emigrēja uz Amerikas Savienotajām Valstīm, kur turpināja savu profesionālo karjeru.

Ņemot vērā piedzīvoto, M. Barišņikovs vienmēr ir bijis aktīvs sabiedrības loceklis un politisko uzskatu paudējs, iestājoties par demokrātijas vērtībām un cilvēktiesībām, toreiz uzsvēra Saeimas priekšsēdētajas biedre Inese Lībiņa-Egnere, kura parlamentā bija iniciējusi M.Barišņikova uzņemšanu Latvijas pilsonībā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:57

Jaunākās diskusijas