Izpētīt topošo drošības dienesta ēku var ikviens?

tautaruna.lv 3.jūnijs 2022, 19:30
 
Ekrānuzņēmums
"Google mums piedāvā ielūkoties ēkas būvniecībā pa stāviem," soctīklos vēsta kāds ieraksts par topošo Valsts Drošības dienesta ēkas būvniecību.

Savdabīgu un intriģējošu ierakstu mikroblogošanas vietnē "Twitter" izveidojusi persona, kas maskējas aiz konta @saliktengriba.

Viņš raksta: ” Man jau patīk, kā @Valsts_drosiba esošo ēku pat no ārpuses fotogrāfēt ir aizliegts, tikmēr Google mums piedāvā ielūkoties ēkas būvniecībā pa stāviem.”

Ierakstam pievienoti divi Google maps satelītattēli, kas uzņemti dažādos laikos. Tajos redzama topošās VDD ēkas celtniecība, netālu no VEF, bijušā “Marsa parka vietā”. Jāatzīst, ka šādu foto publiska pieejamība rada jautājumus par to, vai, šajā gadījumā, netiek aizskartas Latvijas drošības intereses. Būtu interesanti uzzināt arī VDD atbildīgo amatpersonu viedokli.

Ministru kabinets jau 2008. gadā pieņēma lēmumu par jaunas ēkas būvniecības nepieciešamību VDD vajadzībām, taču 2009. gadā saistībā ar vispārējo finanšu krīzi ēkas būvniecība tika atlikta uz vēlāku laiku.

Lēmums par jaunas VDD ēkas celšanu bijušā “Marsa parka" vietā tika pieņemts 2017. gadā, ēkas būvniecība uzsākta 2020.gadā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:07

Jaunākās diskusijas