Henriks Danusēvičs pastāsta baumas par Putina plāniem 9. maijā

tautaruna.lv 7.aprīlis 2022, 5:00
 
Ekrānuzņēmums
Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs TV24 speciālizlaidumā un raidījumā "Dienas jautājums ar Veltu Puriņu" un stāsta, kā Ukrainā notiekošo karu uztver baltkrievi un kādas baumas klīst par Krievijas prezidenta Vladimira Putina plāniem 9. maijā. 

Primāri, Danusēvičs stāsta, ka situācija jāanalizē militārajiem analītiķiem, jo par notikumiem Ukrainā viņš var pateikt tikai to, ko cilvēki viņam stāsta par savām sajūtām un dzirdēto.

“Situācija ir saspringta. (..) Visi ar bažām gaida 9.maiju. (..) Klīst tenkas, ka Putins 9. maijā veikšot lielu raķešu uzbrukumu visā Ukrainas teritorijā,” dzirdēto atstāta Danusēvičs.

HenriksDanusēvičš šobrīd atrodas Minskā, Baltkrievijā un apgalvo, ka 90% Blatkrievijas iedzīvotāju ir Ukrainas pusē, atbalsta ukraiņus un neviens nevēlas, lai Baltkrievija tiktu ievilkta karā.

“Protams, ka viņi ir priecīgi (..), ka sauszeme ap Kijevu paliek arvien tīrāka no ienaidnieka,” stāstīja H. Danusēvičs, piebilstot, ka tas, kas notiek Mariupolē un Doņeckā, ir “vienkārši šausmas”.

"Mums nevajadzētu stumt Baltkrieviju Krievijas ķetnāsun ilgāk uzturēt neitrālas attiecības, " stāsta Danusēvičs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:33

Jaunākās diskusijas