Piemineklis Pārdaugavā Googles kartē ieguvis jaunu nosaukumu

tautaruna.lv 21.marts 2022, 18:30
 
Ekrānuzņēmums/Google
Kamēr Rīgas amatpersonas sargā Uzvaras pieminekli Pārdaugavā, Googles kartē tas ir ieguvis jaunu nosaukumu.

25. februārī - nakamajā dienā pēc Krievijas iebrukuma - Rīgas mērs Mārtiņš Staķis TV24 speciālizlaidumā sacīja, ka Rīgas dome ir saņēmusi vairākas iedzīvotāju vēstules ar lūgumu un mudinājumu aizvākt no Rīgas Uzvaras pieminekli.

"Ja Rīgas dome pieņems lēmumu aizvākt Uzvaras pieminekli, tas nozīmēs Rīgas domes atlaišanu nekavējoties,"sacīja M. Staķis.

Viņš atgādina, ka 2019. gadā Saeimā tika izveidota darba grupa. "Atrisiniet šo jautājumu likumiskā ceļā," mudina M. Staķis.

Komentējot faktu, ka kāds vīrietis ar āmuru centās drupināt pieminekli, M. Staķis uzsvēra, ka pieminekļa bojāšana ir nelikumīga, tāpēc iedzīvotājiem jāmeklē citi veidi, kā paust savu atbalstu Ukrainai.

“Pašvaldības policija un Valsts policija ir fiksējušas šo lietu. Rīgas pieminekļu padome ir konstatējusi, ka piemineklis ir bojāts. Vienlaikus gan aicinu iedzīvotājus saglabāt mieru un kārtību uz ielām. Šis ir brīdis, kurā mums jābūt vienotiem ar atbalstu Ukrainai, nevis jāiet uz nekārtībām vēl Rīgas ielās,” aicina M.Staķis.

Savukārt šodien, ieraugot Google kartē pieminekļa jauno nosaukumu, mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotāji pauda sajūsmu:

"Beizot saucam lietas īstajos vārdos! "Latvijas un Rīgas okupantu piemineklis. Žetons Google"

"Kāds "Uzvaras" piemineklis, tak skaidri un gaiši rakstīts: Latvijas un Rīgas okupantu piemineklis".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:37

Jaunākās diskusijas