Latvijas mediķe atklāj, cik smagi patiesībā bērni slimo ar Covid-19

tautaruna.lv 9.februāris 2022, 17:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Kādas latviešu mediķes ieraksts par bērnu slimošanu ar Covid-19 mikroblogošanas vietnē Twitter raisījis lielu citu lietotāju interesi. Latvijas iedzīvotāji steidza dalīties ar personīgo pieredzi par to, cik smagi vai viegli viņu bērni slimo ar Covid-19.
Mediķe raksta, ka bērni slimo ar Covid-19 daudz un grūti.

"Bērni slimo ar Covid, daudz un grūti. Augsta temperatūra, šķidruma zudums, klepus, grūtības elpot, vājums, nespēks ēst, dzert. Tas viss ātri kļūst par nopietnu situāciju. Vakcinējies pats, revakcinējies. Aicini citus vakcinēties un vakcinē savus bērnus, no 5 gadiem," viņa raksta.

Tikmēr komentāros cilvēki, tā teikt, sadalījās divās fontēs. Daļa piekrīt ārstei, daloties ar pieredzi par smagu saslimšanu ar Covid-19 bērniem.

"Meitai (4 gadi) līdzīgi. Meita bija kontaktpersona, simptomi parādījās pēc 3 dienām. Ir 9. slimošanas diena, joprojām nav labi. Augstas temperatūras (bija 5 dienas) vairs nav, bet joprojām ir vājums, spēcīgs klepus, ēstgriba maza (5 dienas neēda neko), bet vismaz dzer ūdeni."

"Meitai (8) 2 vakcīnas un + tests. Apmēram 2 dienas iesnas un viss. Lielajai meitai (14) grūti - augsta t, bet viss vēl sākumposmā, jo + tikai vakar. Žēl, ka nevarēja tikt pie 3.vakcīnas, varbūt būtu vieglāk (dabūja otro ap Jāņiem)."

Tikmēr daļa uzskata, ka cilvēki, jo īpaši bērni, ir slimojuši, slimo un slimos vienmēr un nesaskata tajā neko briesmīgu.

"Vai Jūs apstriežat robotu? Gēnu inženierijas produktu? Cilvēks slimo un slimos, kamēr vien ir dzīvs. Esmu māte bērnam, kas divas nedēļas gāja uz skolu--trīs slimoja, un tā bezgala, kamēr neizauga. Ak muļķa ļautiņi!"

"Bērni slimo un tas ir normāli. Mans puisis izslimoja ar kovidu tā, ka pat nepamanīju. Tikai aizlikts deguns un nelielas galvassāpes. Ja nebūtu skolas testa, nemaz nepiefiksētu."

"Vienmēr ir kāds, kurš slimo smagi. Tā vienmēr ir bijis, pat ar saaukstēšanos. Ļoti žēl protams, bet tāpēc pārējos 98% vest vakcinēties. Nu nezinu gan."

Nesen vēstījām, ka kanāla STV pirmā! raidījumā "Māmiņu klubs" pieredzē dalījusies kāda māmiņa, kura lēmusi par labu meitas vakcinācijai pret Covid-19.

Anna raidījumam neslēpa, ka pieņemt lēmumu par meitas Sofijas vakcinēšanu pret Covid-19 neesot bijis viegli.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:43

Jaunākās diskusijas