Skarba atziņa: Covid "izsūc dzīvību"

tautaruna.lv 14.jūlijs 2021, 20:40
 
Ilustratīvs foto / Gints Ivuškāns/F64
Latvijas sabiedrība, tēlaini sakot, sadalījusies divās frontēs: vieni atbalsta vakcināciju, otri nevēlas doties potēties. Savas pārdomas par šo tēmu facebook publicē Kasaprs S.

"Vasara, atvaļinājums... Ir sanācis aizbraukt arī atpūsties ārpus Latvijas. It kā nav darba, vien daži paveicami sīkumi, atsevišķi darba telefonzvani u.c. sīkumi. Pilnīga idille! (sarkasms).

Tomēr ir viena lieta, kas šīs pēdējās nedēļas ir padarījusi krasi atšķirīgu no iepriekšējiem gadiem. Nu jau vairāk nekā mēnesi mans tēvs cīnās ar mums visiem labi zināmo slimību Covid 19. Var daudz runāt, diskutēt par un pret vakcināciju, ticību vai gluži pretēji skepsi pret vīrusa izplatību, valdības noteiktajiem ierobežojumiem un ko tik vēl nē, bet redzot un jūtot, kā šī slimība vārda tiešajā nozīmē “izsūc dzīvību” no tava tuvinieka domājams, ka pat viskvēlākajam skeptiķim tas liktu aizdomāties par šīs “lietas” patiesumu.

[vēlāk ir ieraksts, ka tēvs devies mūžībā].

Atzīšos, ka man pašam nav bijis ne mazāko šaubu par šī vīrusa nopietnību, bet daudziem tādas bija un ir līdz pat šim momentam. Šis nav tikai stāsts par Covidu, bet arī par cilvēku attieksmi un sekām pret sevi un citu cilvēku veselību. Tās ir sekas, ko izraisa vieglprātība, neticība un paļaušanās uz kaut kādu mistisku veiksmi, kaut arī vienīgais patiesais “atslēgas vārds” šajā visā stāstā ir medicīna. Patiesībā ir ļoti grūti par šo visu runāt, kad esi liecinieks tam, kā pāris nedēļu laikā šī slimība sagrauj pieauguša cilvēka veselību.

[..]

Netaisos ne vienu aģitēt kaut ko darīt, bet varu tikai teikt, ka vīrusam neinteresē ne kādi pretargumenti, tostarp Jūsu politiskā orientācija, izglītība, reliģiskā pārliecība vai vēl kaut kas. Vienīgais un efektīvākais līdzeklis domājams, ka ir un arī būs vakcinācija. Gribu pateikt lielu paldies visiem draugiem un tuviniekiem par līdzšinējo morālo atbalstu! Nobeigumā novēlu Jums draugi rūpīgi padomāt par savu, kā arī Jūsu tuvinieku veselību... Sargiet sevi!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:16

Jaunākās diskusijas