Fūrmanis: infrastruktūras ieviešana Rīgā pāriet populismā

tautaruna.lv 14.jūlijs 2021, 17:00
 
Dmitrijs Šuļžics/F64
Latvijas Ārstu biedrības valdes loceklis Roberts Fūrmanis ir skarbs, diskutējot par Rīgas infrastruktūru - viņš norāda, ka "neesmu pret infrastruktūras veidošanu, taču tās ieviešana sāk aiziet zināmā populismā".

"Bez emocijām gribētos redzēt statistiku, cik pēdējos 3-5 gados Rīgā un pierīgā ir bijuši letāli gadījumi, kuros ir iesaistīti velo vai gājēji un kāds ir VP lēmums šajos gadījumos," norāda mediķis.

Ekrānuzņēmums no Twitter

Tiesa, daļa iedzīvotāju viņam nepiekrīt, norādot, ka ar vienu gadījumu ir pietiekami, lai domātu un strādātu pie tā, lai uz ielām neciestu un tiktu vairāk pasargāti mazāk aizsargātie ceļu satiksmes dalībnieki.

"Jūrā noslīka 7gadīgs bērns. Kad būs apsekotas nedrošās pludmales? Jau gadiem ilgi neviens nedomā par peldētāji drošību. Kāpēc? Rīgā un Pierīgā noslīkst daudz vairāk kā iet bojā CSNg.," viņš turpina.

Tikmēr citi sociālā tīkla "Twitter" lietotāji norāda, ka darbs pie velo infrastruktūras sakārtošanas nav populisms.

"Rīgā pēdējo gadu laikā veloinfrastruktūra ir stagnējusi, smagi atpaliekot no citām reģiona pilsētām (piem. Viļņas). Beidzot ir sākusies kaut kāda kustība. Varbūt ne vienmēr bez kļūdām, bet tomēr," tiek aizrādīts mediķim.

Rīgā kādu laiku tiek diskutēts par infrastruktūras uzlabošanu mazāk aizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Viens no soļiem, lai uzlabotu satiksmes drošību, ir stabiņu izvietošana dažādās Rīgas ielās.

Tiesa, stabiņu izvietošana raisījusi zināmu neizpratni - vai tiešām stabiņi ir nepieciešami.

Stabiņu radītās problēmas sola novērst tuvākajā laikā

Dažu mēnešu laikā tiks apkopota informācija un novērstas Rīgas ielās uzstādīto stabiņu radītās problēmas operatīvajam transportam, pēc tikšanās ar Rīgas vicemēru Vilni Ķirsi (JV) paziņojusi Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Liene Cipule.

Cipule uzsvēra, ka pirmo reizi Rīgas domes vadība ir uzaicinājusi viņu uz tikšanos, lai pārrunātu aktuālās problēmas un vienotos par sadarbību to novēršanā.

Gan Ķirsis, gan NMPD vadītāja skaidroja, ka turpmāk NMPD pārstāvji piedalīsies iknedēļas operatīvajās sanāksmēs Rīgas domes Satiksmes departamentā, kur notiks diskusija ekspertu līmenī, lai uzlabotu drošību Rīgas transporta sistēmā.

Cipule norādīja, ka NMPD turpmāko dažu mēnešu laikā apkopos informāciju, ko sniedz dienesta darbinieki par Rīgas ielās izvietoto stabiņu radītajām satiksmes problēmām. Šī informācija tiks nodota Rīgas domes ekspertiem un kopīgi tiks meklēti risinājumi.

Viņa noliedza, ka stabiņi pašlaik radītu tik būtiskas problēmas, ka NMPD nevarētu laikus ierasties pie cilvēkiem, kuru dzīvība ir briesmās. Gadījumos, kad ir apdraudēta cilvēka dzīvība, uz izsaukumu tiek nosūtītas vairāk nekā viena NMPD brigāde, līdz ar to, vienai brigādei aizkavējoties, otra, var ierasties ātrāk.

Kā viens no punktiem, par kuru ir saņemta informācija no NMPD operatīvā transporta vadītājiem un mediķiem, ir Bruņinieku iela, kurā pašvaldība veikusi satiksmes mierināšanas pasākumus.

Cipule atzina, ka sākotnēji vairāk valdījušas emocijas, taču, autovadītājiem pierodot pie jaunās situācijas, risinājumus atrast būs vieglāk. Līdzīgas situācijas mēdzot veidoties ne tikai Rīgā, bet arī citviet, kur notiek ceļu remonti un tiek mainīta satiksmes organizācija.

Ķirsis atzina, ka, plānojot satiksmes mierināšanas pasākumus, būtu vajadzējis izrunāt situāciju arī ar NMPD, bet tas nav noticis. Tādēļ pašlaik šī situācija tiek labota un NMPD tiks uzklausīts un ņemti vērā dienesta ekspertu ieteikumi, kā atvieglot operatīvā transporta pārvietošanos.

Ķirsis uzsvēra, ka satiksmes mierināšanas pasākumi uzlabo satiksmes drošību un minētajās

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:07

Jaunākās diskusijas