Moldovas pilsonis Latvijā tiek pie milzīga soda

tautaruna.lv 14.jūlijs 2021, 13:09
 
F64
Kāda šofera pārgalvīgais brauciens alkohola reibumā varēja beigties letāli, taču laimīgā kārtā noslēdzās vien ar četriem cipariem rakstāmu soda naudu un gadiem ilgu liegumu sēsties pie stūres, vēsta “Degpunktā”.

Pirms pāris dienām galvaspilsētas kārtības sargi varējuši iejusties lielceļu policistu lomā jeb uz savas ādas izbaudīt nedaudz no seriālā “Trauksme Kobrai 11” redzētā, pa Siguldas šoseju tvarstot kādu bīstamu šoferi.

Kā izrādās, attiecīgā automobiļa meklējumi sākušies jau labu brīdi iepriekš, kad saņemta ziņa par aizdomīgu autovadītāju, kurš virzās pa Lubānas ielu. Nedaudz vēlāk saņemts vēl viens zvans, ka meklētais auto jau varētu būt devies Brīvības gatves virzienā.

“Patruļas darbinieki nekavējoties devās minētajā virzienā, tika saņemta papildu informācija, ka automašīna ir izbraukusi no Rīgas administratīvās teritorijas Siguldas virzienā. Patruļas darbinieki devās minētās automašīnas virzienā. Uz ceļa A2 automašīna tika apturēta," saka Rihards Devels, Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Vidzemes pārvaldes vecākais inspektors.

Mirkli pēc tam pie apturētajiem automobiļiem piestājis arī kāds aculiecinieks, kurš bija viens no tiem, kurš zvanīja policijai. Viņš pastāstīja, ka autovadītājs vairākkārt iebrauca pretējā joslā un radās iespaids, ka viņš ir lietojis kādas apreibinošas vielas.

RPP Vidzemes pārvaldes vecākais inspektors stāsta, ka autovadītājs sākotnēji noliedza, ka lietojis alkoholu, taču pēc turpmākām pārrunām atzinies - 2.92 promiles. Notikuma vietu ieradās Valsts policijas Ceļu policijas darbinieki, kuri konstatēja alkoholu vadītāja organismā. Noskaidrojās, ka vadītājs ir Moldovas pilsonis.

Par šādu pārkāpumu šoferim pienāksies liels naudas sods, kas vairākkārt pārsniedz viņa braucamrīka vērtību, kā arī turpmākos gadus Latvijā būs liegts sēsties pie stūres.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:19

Jaunākās diskusijas