Māte atklāti pastāsta, kāpēc 9 gadus vecais dēls atņēma sev dzīvību

tautaruna.lv 28.augusts 2018, 7:05
 
SCANPIX
Ne reizi vien skolās tepat Latvijā skolotāji, psihologi un citas atbildīgās personas ar bērniem runājušas par sekām, kādas var izraisīt citu līdzcilvēku apsmiešana. Diemžēl, bet šoreiz tikai pēc lielas nelaimes kāda mamma atklāti pastāstījusi par sava dēla likteni.

Leija Pīrsa "KDVR-TV" pastāstījusi, ka šovasar viņas deviņus gadus vecais dēls Džamels atklāti pastāstījis, ka ir gejs. Šo faktu uzzinājuši arī jaunieši kādā skolā Denverā, Kanādā, kur zēns uzsācis mācības ceturtajā klasē.

"Lielāko klašu skolēni manam dēlam ieteikuši pat izdarīt pašnāvību."

Tikai pēc tam, kad bērns izdarījis pašnāvību viņa māte uzzinājusi, cik nežēlīga bijusi vienaudžu attieksme pret viņas bērnu. "Lielāko klašu skolēni manam dēlam ieteikuši pat izdarīt pašnāvību," atsaucoties uz Leijas teikto raksta britu raidsabiedrība BBC. Kā izrādās, tad par nežēlīgajām jauniešu piezīmēm neilgi pirms nāves Džamels pastāstījis savai vecākajai māsai, kura puisēnam ieteikusi neņemt vērā skarbos komentārus.

Tikmēr skolas pārstāvji aizvadītajā piektdienā pārējiem skolēnu vecākiem nosūtījuši vēstules, kurās izsaka nožēlu par notikušo, uzsverot, ka tiks darīts viss, lai bērni skolā saņemtu nepieciešamo atbalstu un šādi gadījumi nekad neatkārtotos.

"Neatkarīgā Rīta Avīze" jau vēstīja, ka dati, kurus piedāvā Pasaules Veselības organizācija, liecina, ka pasaulē vidēji ik pēc 40 sekundēm kāds cilvēks beidz dzīvi pašnāvībā, dienā tie ir aptuveni 3000 cilvēku. Pašnāvības mēģinājumu ir nesalīdzināmi vairāk.Vēl 2016.gadā Latvija izdarīto pašnāvību skaita ziņā (uz 100 000 iedzīvotāju) atradās 3.vietā Eiropas Savienībā.

Lielāks pašnāvību risks ir cilvēkiem ar psihiskiem traucējumiem, tiem, kuri cieš no kādas atkarības, ilgstošam stresam pakļautajiem, cilvēkiem, kuri ilgstoši domā par pašnāvību vai jau mēģinājuši to izdarīt, cilvēkiem, kuri slimo ar depresiju, jūtas atstumti, tiem, kuri nespēj atrisināt savas problēmas.

Jāatgādina, ka arī Latvijā darbojas diennakts tālruņi krīzes situācijās: 67222922, 27722292.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:18

Jaunākās diskusijas