Geju pārim jautru brīvdienu vietā Rīgā nācies slēpties viesnīcas numuriņā

tautaruna.lv 28.augusts 2018, 13:55
 
www.ad.nl
26 gadus vecie nīderlandieši devās spontānās brīvdienās uz Latvijas galvaspilsētu, tomēr Rīgā saskārušies ar homofobiju un rasismu.
''Mēs atgriezāmies viesnīcā un vairs numuriņu pamest neuzdrošinājāmies...''

Geju pāris Nīls Hejsters un Džonatans Kupens iegādājās pārsteiguma ceļojumu un divas stundas pirms izlidošanas uzzināja, ka par galamērķi kļūs Rīga, ziņo AD.nl.

Lai arī pāris jau nedēļu ir atpakaļ Nīderlandē, Hejsters joprojām pārdzīvo par notikušo un ik pa brīdim atrodas tuvu tam, lai apraudātos. ''Tā bija ļoti nepatīkama un raizes izraisoša pieredze. Mūs tā ļoti nomāc un neesam tikuši tai pāri,'' skaidro netradicionāli orientētais vīrietis.

Kad abi ieradušies kādā Rīgas kafejnīcā, lai iedzertu, uz jautrību cerošie puiši saskārās ar rasismu, jo kāds tumšādaino Kupenu ''apsaukāja, veica pērtiķu skaņas un pat fotogrāfēja''.

''Uz mums meta ar pudelēm un kaut ko kliedza. Mēs nesapratām ko, bet izklausījās draudīgi,'' medijiem žēlojas puisis. ''Aizejot vakariņās citur, manu draugu apkalpojošais personāls ignorēja. Viņa šķīvi neaiznesa, bet manu gan.''

Pieredzētais abus tā sabaidījis, ka viņi vairs ielās nerādījās. ''Mēs atgriezāmies viesnīcā un vairs numuriņu pamest neuzdrošinājāmies,'' stāsta Hejsters.

''Uz mums meta ar pudelēm un kaut ko kliedza. Mēs nesapratām ko, bet izklausījās draudīgi!''

Abi homoseksuālie puiši nekavējoties rīkojušies, zvanot un sūdzoties tūroperatoram, apdrošinātājam, ''Amnesty International'', ''COC Netherlands'' un Nīderlandes vēstniecībai Latvijā. Beigās viņiem atmaksātas tikai biļetes mājup, par ko abi ir vēl vairāk vīlušies, jo naudiņas citam ceļojumam neesot.

Viņš arī uzsver - abi Rīgā nav gājuši sadevušies rociņās un neuzvedoties ''gejiski''.

Šī informācija raizes izraisījusi ''Mozaīka'' dibinātājai Lindai Freimanei, kura savas domas atklājusi sociālajā tīklā Facebook: ''Grūti noticēt, ka tā var notikt Rīgā, 2018. gadā? Acīm redzot var, ja jau puišu stāsts pat ir ievietots kādā Nīderlandes laikrakstā. Kādu signālu tas dod? Ka Latvija ir bīstama vieta kur doties ja neesi "klasiski balts, heteroseksuāls". Man ir skumji šo lasīt, un man ir kauns, ka tā var notikt.''

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:56

Jaunākās diskusijas