Medijs: Putins vēl vairāk bombardēs Ukrainu, lai izdzīvotu

tautaruna.lv 15.decembris 2022, 10:30
 
AP/Scanpix/LETA
Tuvākajā laikā Krievijas bruņotie spēki var reaģēt uz Ukrainas bezpilota lidaparātu uzbrukumiem un veikt triecienus ar visa veida ieročiem, kas tiem ir pieejami. Tā raksta The Guardin kara notikumu apskatnieks Saimons Tisdals.
Viņš pauda bažas, ka karadarbība Ukrainā saasināsies līdz ar pavasara sākumu.

Līdz tam Krievijas bruņotie spēki ne tikai turpinās triecienus pret Ukrainas enerģētikas infrastruktūru. Krievijas prezidents Vladimirs Putins, ļoti iespējams, sāks izmēģināt asimetriskas un nemilitāras metodes.

Tāpat Krievijas līderis, pēc analītiķa domām, turpinās kaitēt Ukrainai diplomātiskajā arēnā.

"Pieņēmums, ka Krievijas izsmeltais karaspēks jau ir izdarījis visu to sliktāko, ko var un nevar, izklausās pašapmierināts. Tā kā Putins ar novēlošanos sapratis, ka nevar bombardēt Kijevu, lai piespiestu to pakļauties, viņš arvien vairāk paļaujas uz kara "globalizāciju"," saka Tisdals.

Pēc viņa teiktā, Vladimirs Putins izlems par nopietni kara eskalāciju ne tikai, lai glābtu savu politisko seju, bet arī fiziskās izdzīvošanas dēļ. Tāpēc viņš saasinās situāciju uzreiz divās frontēs: ideoloģiskajā un militārajā.

Britu analītiķis arī uzskata, ka jebkādi mēģinājumi izbeigt karu ir bezspēcīgi, kamēr pastāv Vladimirs Putins, vismaz kā politiska figūra.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas