Ceriņš dalās novērojumos par sastaptajiem krieviem Bali

tautaruna.lv 18.oktobris 2022, 14:15
 
Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
Pirms vairākām nedēļām kārtējā televīzijas uzrunā Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja par daļēju mobilizāciju. Pēc tam vairākos sociālajos tīklos parādījās ziņas, kā vīrieši no Krievijas cenšas izvairīties no šīs mobilizācijas. Kā mikroblogošanas vietnē twitter raksta TV personība Aivis Ceriņš, tad arī Bali iespējams sastapt tos, kuri aizbraukuši, lai izvairītos no iesaukšanas armijā.
"Nedēļa Bali. Biežāk dzirdētā ārzemju valoda pēc Eng ir krievu. Ar dažiem aprunājos pa reizei. Bija tādi, kas aizmukuši no mobilizācijas. Citi te investē naudu. Jūtams ir viņu kauns, ka ir krievi," mikroblogošanas vietnē twitter raksta A.Ceriņš.

Viņš arī norāda, ka vietējie tur saka, ka pirms kara arī esot bijuši vairāk krievu tūristu. "Mans minējums par Eiropu- viņiem vienkārši sarežģītāk nokļūt, kopš sākās karš. Uz Āzijas pusi nekādu būtisku izmaiņu nebija," skaidro TV personība.

Ziņu aģentūra LETA jau informēja, ka Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz pirmdienas rītam sasnieguši 65 320 karavīru, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 24.februārī krievi zaudējusi 2537 tankus, 5205 bruņutransportierus, 1599 lielgabalus, 366 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 187 zenītartilērijas iekārtas, 268 lidmašīnas, 242 helikopterus, 1241 bezpilota lidaparātu, 316 spārnotās raķetes, 3969 automobiļus un autocisternas, 16 kuģus un ātrlaivas, kā arī 144 specializētās tehnikas vienības.

Vislielākos zaudējumus pēdējās diennakts laikā krievi cietuši Avdijivkas un Bahmutas virzienos.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas