Noskaties, kā Mārtiņš Sirmais rāda pavāru trikus un diriģē kori!

tautaruna.lv, Viktorija Gabrjuna 8.maijs 2018, 20:15
 
F64
Rēzeknes koris Medicus Dziesmu un deju svētkus ieskandinājuši, kopīgi ar pavāru Mārtiņu Sirmo pagatavojot kolektīva iecienīto ēdienu - Latgales kulināro pērli asuškas un bezē cepumus, kas pagatavoti ekstravagantā veidā - slāpekļa dūmu vērpetēs.
Kamēr Sirmais kora dāmām rādīja trikus virtuvē, dāmas viņam palīdzēja apgūt diriģēšanas prasmi un Dziesmu un deju svētku repertuāra dziesmas.

Pie kora Medicus Rēzeknē viesojās Mārtiņš Sirmais, kurš stāsta: “Satikt kora Medicus dāmas - ļoti patīkams vakara pavadīšanas veids! Ja kāds no jums ir diriģējis sieviešu kori - jūs zināt tās sajūtas. Ja nē - es to jums novēlu! Arī ēdiens, ko gatavojām kopā ar koristēm, bija debešķīgs, es pat teiktu, profesionāls - gatavojām kora iecienīto ēdienu asuškas jeb saldus rauga mīklas pīrādziņus. Diriģēt es patiešām nemāku, bet tad, kad priekšā stāv sieviešu koris un vadās pēc manas sapratnes par diriģēšanu - sajūta ir lieliska! Saprotu, kādēļ mans uzvārda brālis Māris Sirmais ir diriģents.”

Uz Rēzekni ciemos Mārtiņš Sirmais devās, lai kopīgi ar kori Medicus ieskandinātu Dziesmu un deju svētkus, kā arī iepazītu Svētku dalībnieku dažādās tradīcijas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:45

Jaunākās diskusijas