Valters Frīdenbergs sāk ārstēties Berlīnē

Portāls nra.lv 14.decembris 2017, 18:09
 
Ekrānšāviņš/Facebook
Šī gada novembrī Latvijas mediji vēstīja, ka mūziķim un TV raidījumu vadītājam Valteram Frīdenbergam nepieciešama palīdzība. Pirms gada veicot veselības pārbaudes, Valters saņēma ziņu, kas stindzina ikvienu - vēzis. Lai izārstētos no slimības, Valters šodien devies uz klīniku Vācijā.
Neilgi pēc diagnozes noteikšanas Valteram tepat Latvijā tika veikta operācija un trīs ķīmijterapijas kursi. Rezultāti bija labi un bija cerība, ka slimību izdosies uzveikt. Tomēr šovasar slimība atgriezās, tika atklātas metastāzes limfvados un saslimšana strauji progresēja, kas ārstiem atkal lika pieņemt lēmumu uzsākt ķīmijterapiju. Kopš tā laika ir izieti vēl pieci ķīmijterapijas kursi, kas kopā gada laikā sastāda jau astoņus ķīmijterapijas kursus un operāciju. Ar Latvijā pieejamajām ārstēšanas metodēm un medikamentiem izdodas tikai stabilizēt esošo situāciju, bet vēža šūnas ārstēšanai nepadodas.

Turpināt cīņu par Valtera dzīvību ir uzņēmusies Šaritē klīnika Vācijā, Berlīnē. Mūziķis uz to devies šodien, 14.decembrī. Žurnāliste Aija Kince mikroblogošanas vietnē twitter vēsta, ka mūziķim veikti jau pirmie izmeklējumi. Desmit dienu laikā ārsti izstrādās ārstēšanas plānu, tāpat pavisam drīz būs zināms, vai Valters Ziemassvētkus varēs sagaidīt mājās, vai jāturpina ārstēties tālāk uzreiz, vēsta "lsm.lv".

Jau iepriekš vēstīts, ka Valters pirms došanās uz Vāciju Latvijā atteicies no jebkādām zālēm vai ķīmijterapijas, kas vēl vairāk sagrautu jau tā novājināto organismu.

Atgādinām, ka ziedojumu vākšana mūziķa atbalstam turpinās. Ikviens, kurš var palīdzēt, ziedot var šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:37

Jaunākās diskusijas