FOTO: Cēsīs ienākusi pamatīga ziema; Žagarkalnā jau šķūrē sniegu

tautaruna.lv 26.novembris 2018, 15:01
 
Ekrānšāviņš/Twitter
Pagājušās nedēļas otrajā pusē Latviju sāka apsegt neliela sniega kārta, kas lika sajust ziemas iestāšanos, kā arī sākt berzēt rokas slēpošanas trašu uzturētājiem.

Kā iepriekš ziņots, saskaņā ar "Global Forecast System" prognozi no pirmdienas, 26.novembra, gaidāms pietiekams aukstums, lai varētu sākt sniega ražošanu slēpošanas trasēs uz austrumiem no Rīgas.

Dabiskā sniega sega valsts lielākajā daļā nākamnedēļ būs plānāka par pieciem centimetriem, vairāk var uzsnigt tikai dažās vietās, kur pāri ies no jūras nākošas mākoņu rindas. Paredzams, ka visvairāk snigs nākamās nedēļas sākumā teritorijā uz dienvidiem no Rīgas jūras līča - galvaspilsētā, Jūrmalā, Jelgavā, Dobelē un apkārtējos novados.

Svētdien slēpošanas trases "Žagarakalns" Facebook lapā publicēts video, kurā redzams, ka trase sāk priekšdarbus sezonas atklāšanai: "Ziema tuvojas. Jau drīz ceram jūs iepriecināt ar lieliskām ziņām. Slaukām putekļus nost no slēpēm".

Savukārt sinoptiķis Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies ar foto, cik balta pirmdien kļuva Cēsu pilsēta.

Tāpat sniega kārta pārklājusi Siguldu. Pašvaldība dalījusies ar skaistiem foto no pilsētas centra un Gaujas senlejas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:48

Jaunākās diskusijas