Mammas viedoklis: Redzot histēriskas māmiņas un raudošos bērnus, uzreiz tos nenosodiet

tautaruna.lv 29.maijs 2018, 7:05
 
F64/attēlam ir ilustratīva nozīme
Nu, kā tā var?! Ārprāts, kāds neaudzināts?! - šādas un līdzīgas domas mums noteikti kādreiz ir iešāvušās pratā, ieraugot dusmīgas, histēriskas mammas un kliedzošus bērnus. Kāda mamma Lilija G. ar facebook starpniecību cer uzrunāt līdzcilvēkus, mudinot uzreiz nenosodīt šādas situācijas.

"Pirms kļuvu par mammu, es zināju daudz vairāk par bērnu audzināšanu, vecāku lomu un pareizām attiecībām ar bērniem, nekā tagad, kad man ir bērns. Jo tie, kam nav bērnu, par bērnu audzināšanu tak zin daudz vairāk nekā tie, kam bērni ir! Un tie, kam ir viens bērns, ir daudz gudrāki bērnu audzināšanā, nekā daudzbērnu ģimenes (sarkasms)!

Atceros, ka skatījos uz māmiņām, kuras raustīja vai vilka savu raudošo atvasi aiz rokas un domāju:“Kur viņām prāts? Mierīgāk nevar? Nabaga bērns! ES GAN TĀ NEKAD NEDARĪŠU”! Mīļie, visu par ko es savā dzīvē esmu teikusi NEKAD, esmu jau izdarījusi.

Man pat ir bail lietot šo vārdu savā runā!


Skatoties un tiesājot šīs mammas, mēs nezinām, kas slēpjas aiz šīs uzvedības. Mēs nezinām kad viņa pēdējo reizi ir izgulējusies, kad vispār ir bijusi viena un atpūtusies, cik daudz viņa strādā, cik un kādi viņai ir bērni, kā jūtās fiziski, emocionāli, garīgi, un kāpēc? Varbūt viņa ir depresijā, pārgurusi un izsmelta? Iemeslu katra cilvēka uzvedībai var būt neskaitāmi daudz.

Un bērni? Nesen kāda māmiņa ir padalījusies par savu sirdssāpi: viņas bērniņam ir diagnosticēts autisms. Un tad, kad viņam uznāk lēkmes publiskās vietās, viņai klājas neiedomājami smagi. Cilvēki sāk pārmest viņai nespēju kārtīgi audzināt bērnus, nespēju bērnu savaldīt, ļauni ar pārmetumiem skatās uz viņas pusi utt. Vai tas nav šausmīgi??? Cik smagi viņai ikdienā iet un vēl no sabiedrības viņa atbalsta vietā, saņem nosodījumu. Tātad, iemesli, kāpēc svešs bērns uzvedās ne tā, kā mēs gribētu, arī ir daudz: psihiskās un fiziskās slimības, neiroloģiskās īpatnības, pārgurums (ko daudzi neņem pat vērā), spriedze utt. Tā NAV “slikta audzināšana” (par šo apzīmējumu arī var daudz diskutēt)!

Mēs PAT NENOJAUŠAM, KO IZDZĪVO LĪDZCILVĒKI, tāpēc beigsim domāt primitīvi un uzlikt visiem savus šablonus un rāmjus! BŪSIM IEJŪTĪGĀKI, SAPROTOŠĀKI, CIENĪSIM VIENS OTRU UN LIEKU REIZI PALĪDZĒSIM, UZSMAIDĪSIM VAI ATBALSTĪSIM VIENS OTRU!!!" aicina sieviete, piebilstot:

“Ja Tu tiesā kādu, Tev neatliek laika viņu mīlēt”.
Svg. Māte Terēze.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:44

Jaunākās diskusijas