Autovadītājs ceļ trauksmi par vidējā ātruma kontroles radariem; ko saka policija?

tautaruna.lv 10.oktobris 2023, 0:30
 
F64
Latvijā jau vairākos ceļa posmos ar pilnu jaudu nu darbojas vidējā ātruma kontroles radari. Andris jautā, vai ir noteikts, par cik virs 90 kilometriem stundā var kļūdīties, lai nesaņemtu sodu, vēsta raidījums "Bez Tabu".
"Ir sākuši darboties vidējā ātruma kontroles radari. Man, gan jau daudziem citiem arī, braucot šajos posmos, ir saspringta un nervoza braukšana. Iemesls, ka visu laiku jākontrolē ātrums. Nedod Dievs, ja galā sanāks virs 90! Nedod Dievs, pabraukt ar 87 kilometriem stundā, kad aiz manis ir strīpa ar mašīnām! Ko viņi par mani padomās!? Un tā - kuļos apmēram uz 89… Jautājums - vai ir noteikts, par cik virs 90 kilometriem stundā es varu kļūdīties, lai nesaņemtu sodu?" neizpratnē ir Andris.

Valsts policija, komentējot Andra jautājumu, norāda, ka visiem transportlīdzekļu vadītājiem ir jāievēro ceļu satiksmes noteikumi, tostarp piebilstot, ka arī lēna braukšana un satiksmes plūsmas bremzēšana ir bīstama, traktējama arī kā agresīva braukšana. Likumsargi aicina šoferus nespekulēt ar mērierīču pieļaujamo kļūdu, pārvietojoties ar attiecīgajās vietās atļauto ātrumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas