Pensionāres sēņošana Siguldas pusē izvēršas murgā; iesaista policiju

tautaruna.lv 13.septembris 2022, 13:15
 
Kaspars Krafts/F64
Kādas 80 gadus vecas sievietes spītība Siguldas pusē maksāja visai dārgi gan operatīvo dienestu brigādēm, gan viņas ģimenes locekļiem. Pensionāre aptuveni 24 stundas viena pati pavadīja mežā, taču nenāca ārā, par spīti apjomīgajai glābšanas operācijai, vēsta "Degpunktā".

Egļupes ciemata mieru pievakarē iztraucēja ugunsdzēsēju sirēnas un strauji augošais policistu ekipāžu skaits piemāju ielās.

Izrādās, ka jau vairākas stundas pa mežu maldījās cilvēks un radinieki sākuši uztraukties. Pazudušās sievietes dēls ziņoja varas iestādēm, ka ap pusdienas laiku māte iegāja biezoknī, bet tagad viņai steidzami jādodas palīgā.

80 gadus vecās Valentīnas meklēšana tika uzsākta Rietumu ielā, pie zaļās laipiņas, kas ved uz meža biezokni. Pensionāres radinieki policistiem uzsvēra, ka viņa tieši šeit vienmēr sāk savas sēņošanas gaitas.

Izrādās, pensionāre naktī redzēja gaismas signālus un dzirdēja balsis skaļrunī. Operatīvo dienestu darbinieki sievietei deva norādes, kā ātrāk izkļūt no biezokņa. Tomēr Valentīna, gandrīz par spīti, gāja uz pretējo pusi. Viņai trokšņi nepatīk.

“Viņai telefons bija ieslēgts, zvanījām. Viņa arī komunicēja un teica, ka dzird skaņas un cilvēkus. Teica, ka ir bail un tāpēc nenāks ārā,” stāsta policijā.

Pēc padsmit stundu ilgiem pūliņiem, pensionāri no meža labprātīgi izvilināt neizdevās. Sēņotāja rīta pusē izplānoja, kā vislabāk izsprukt no operatīvajiem dienestiem. Pensionāre mēroja tālu ceļu, lai apietu apkārt brigādēm un nonāktu līdz šosejai.

Valentīnu atrada plkst. 11.30 dienā, pastaigājoties gar šosejas malu, netālu no bijušā restorāna “Sēnīte”.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas