Aculieciniece sašutusi par redzētajām bērnu "izklaidēm" Ozolniekos

tautaruna.lv 11.septembris 2022, 9:30
 
Pixabay
VAS «Latvijas dzelzceļš» (LDz) uzsāk drošības kampaņu «Redzi sliedes – nopauzē!», kuras mērķis ir atgādināt iedzīvotājiem par drošu dzelzceļa sliežu šķērsošanu un mazināt dzelzceļa negadījumos cietušo un bojā gājušo skaitu.
Dati liecina, ka kopumā uz dzelzceļa sliedēm bojā gājušo skaitam ir tendence mazināties, tomēr šogad dzīvību zaudējuši jau 11 cilvēki, turklāt lielākoties - pašu neuzmanības vai pārgalvības dēļ.
«Negadījumu biežākie cēloņi joprojām ir neuzmanība, minimālo drošības noteikumu neievērošana vai klaja pārgalvība. Turpinās pēdējo gadu tendence - gājējs ir iegrimis viedierīcē, klausās austiņās skaļu mūziku, pat skatās filmas un pārraides, ejot pa ielu, tai skaitā, šķērsojot sliežu ceļus. Jauniešu vidū aktuāla vēl viena modes lieta - elektroskūteru un elektrovelosipēdu lietošana, kas bieži vien tiek vadīti bez apdoma, apdraudot gan apkārtējos, gan sevi. Arī sliedes uz šiem transportlīdzekļiem tiek šķērsotas lielā ātrumā, pie aizliedzošā signāla, tuvojoties vilcienam. Nelaimes gadījums notiek, elektroskūterim apgāžoties uz dzelzceļa pārejas vai pārbrauktuves, braucējs savainojas, nepaspēj piecelties, pirms vilciens ir pietuvojies”, - skaidro LDz galvenais tehniskais inspektors Dainis Zvaners.
Taču daļa šos norādījumus nedzird...pirms notikusi nelaime...
"Šovakar, 5.septembrī, maza zēnu kompānija izklaidējās uz sliedēm - tieši uz vilciena sliedēm saliktas enerģijas dzēriena bundžas, vairākas monētas, spirāles un plastmasas gabali. Kad to visu novācu - tikko nobērta ar ļoti "pieklājīgiem" vārdiem un kad uztaisīju bildi - vēl skaistākiem :)) Ar skūteriem izklaidējās uz sliedēm brīdī, kad ļoti strauji tuvojās vilciens.
Pārrunāsim šīs lietas ar bērniem, lai nevienam nav nepatīkamu pārsteigumu un tas nebeigtos ar traģēdiju," facebook aicina Patrīcija.

Facebook

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas