par igaunijas dziesminieku

Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Domāju, vai man ielikt par viņu - Juri Kivit -  tēmu vai nē, bet tomēr ieliku.

Par viņā eksistenci uzzināju netīšām no youtubes kanāla, kur intervē cilvēkus par "Baltijas valstu nacionālismu". Konkrēti viņš ir populāŗs igauņu dziesminieks, dzejnieks, reklāmists, darbojies politikā, bērnu mūzikas skolotājs. Pēc tautības pasē - igaunis, māte - igauniete, tēvs - krievs. Brīvi pārvalda abas valodas. Pasē izvēlējies but igaunis, jo lepojies ar piederībai Igaunijai un gribējis atbalstīt  ar savu izvēli izmirstošos igauņus.  Kad sākušās visas nacionālās politikas, tad humora veidā iedziedāja dziesmas, kur asprātīgi izsmēja valstī valdošo absurdu (viņa dziesmu tēmas pārklājas ar šī foruma diskusiju tēmām).

Par vienu no dziesmām šobrīd pret viņu ir ierosināta tiesvedība (igauņu himnai iedziedāja virsū citus vārdus). Šī:

https://www.youtube.com/watch?v=ImHJBaTcvgg

Viņam pašam tik ļoti neesot pieņemama  igauņu nacionālā politika (bet piemin, ka Latvijā tā esot pavisam traka), ka vairs arī nemaz negribot sevi pieskaitīt pie igauņu tautības.Ja viņu izraidīšot, lai gan tas it ka neesot iespējams, tad pieņemšot tādu likteņa pagriezienu. VIņs gan cerot, ka vēl pēc 10 gadiem igauņi paši sapratīs, nožēlos un nokaunēsies par tik drastisku nacionālo politiku.

Dziesmās viņš dažreiz iekļaujot rupjus vārdus, jo cerot, ka tas bus iemesls, lai viņa dziedājumi neparādītos TV. Dažreiz dziesmās iedzied ar igauņu krievu akcentu,  jo tā esot vieglāk atskaņas piemeklēt.

Ieliku informāciju par viņu tāpēc, ka vienkārši piesaistīja. Viņā politiskie iedziedājumi ir muzikāli,  dzejiski, trāpīgi, atraktīvi, un, galvenais, ka ir politiskais domubiedrs. Varbūt arī jūs zināsiet, ka tāds eksistē. Kā minimums, vienkārši interesants.

Vēlviens dziedājums - "Kopā nomirsim, lai Putins raudātu".

https://www.youtube.com/watch?v=mXGx2L4Z1Ks

 

17.februāris, 22:52
DŽA

Ta tak viņš ir jūsu tovaarischs, igauņu kolaboracionists.  Tādi sūdi mēdz būt visās tautās. Tas gan nav normāli, bet tādi ir.

17.februāris, 23:18
Andis

Šito es biju dzirdējis, domāju, ka to tādā veidā apdzied kāds no malas, bet ne paši igauņi. Šādā stilā Mihails Šahnazarovs parodē krieviski ar igauņiem raksturīgo akcentu negācijas gan Baltijā, gan Krievijā.
Bet viss tas pats jau arī ar Latviju. Bija taču ierosinājums pēc Rinkēviča iecelšanas par prezidentu himnas tekstu atbilstoši pamainīt un "latvju dēlu" vietā "latvju geji" . Sašutums, bet par ko, ja var par prezidentu iecelt cilvēciņu, kurš kļūstot par ministru zvērēja rūpēties par geju labsajūtu. Kāds domā, ka viņu ieceļot par valsts prezidentu viņš būtu pavērsies ar seju pret tautas vairākumu? Mani, vienkārši, kaitina tās stulbās viņa PR akcijas - prezidents ir darījis to un šito un kā vēl neviens nav darījis, bet sausais atlikums ir nulle. Tāda izskata prezidenta institūcija Latvijā vispār nav vajadzīga.

17.februāris, 23:25 (17.februāris, 23:32 - labots)
DŽA

Sitīs jūs, kremļa dirslaižas, sitīs. 

17.februāris, 23:32
Andis

Patiesība nav propaganda un tā reti kad ir patīkama, bet cilvēki ir spējīgi neapvainoties un kļūdas labot, pabiras vienīgi uzmest lūpu  un visiem draud... 

17.februāris, 23:38
Aleksandrs78

Dumi smieklīgi un nožēlojami ir šie kremļa spiegi un kolaboranti, kas kā vienas valsts pabira slavē otru tādu pabiru no viņu abu apskaustās kaimiņvalsts! Bet vispār jau viss ir loģiski - mēsli nevar nesmirdēt un par ko gan tad kremlis šiem ņergām maksātu, ja tie nicināmie nesmirdētu ?!

18.februāris, 0:01
Andis

Aleksandra, kas ar jums notiek, uzkārusies uz tiem spiegiem un nekur tālāk netieciet? Varbūt uzlieciet kādu grāvēja gabalu un uzgrieziet skaļumu līdz galam. Pēc stundas noteikti visus spiegus būsiet aizmirsusi un raustīsieties grāvēja ritmā -:) . Nu cik jums var skaidrot, ka spiegi pastāvošo varu nekritizēs un uzvedīsies klusi, lai nepiesaistītu sev uzmanību. Arī līdz kolaborantiem vēl netikt, jo nav tādas nākotnes nodevības, tādēļ atgriezieties pie savas iemīļotās 5tās kolonnas . Starp citu, pieci ir labs skaitlis - bez ekliem ; spēks , pārmaiņas, radošums; reāla dzīve. 

18.februāris, 0:44
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Intervijā šis dziesminieks teica, ka 5 gadus esot bijis politikā un konstatējis, ka tur pārsvarā apgrozās cilvēki bez izglītības, ar zemu intelektu, bet ar lielām ambīcijām.  Taču tā vide viņam neesot bijusi patīkama, tāpēc no politikas aizgājis, lai dzīvotu savu komfortablo dzīvi. Viņš minēja, ka bizness viņam ejot labi. Daudzi viņam pārmetot,ka šis kritizē igauņus, bet Igaunija viņam dāvājusi labklājību. Uz to viņš iebilst, ka kapitālisma iekarta dāvājusi labklājību, nevis tieši Igaunija.  Viņš domā, ka varbūt tāda situācija valstī esot viņam kā sods, jo viņš varēja būt politikā, bet aizgāja savu ērtību dēļ. Varbūt tomēr esot vajadzējis "cīnities par valsti un tās saprātu". Viņš gan saprotot,ka diez vai būtu kaut ko ietekmējis, bet būtu vismaz mēģinājis.

Interesanta man likās intervija un arī viņā domu gājiens daudzos punktos saskan ar manu, tāpēc ievēroju. Tas tiešām ir traki, ja valsti vada cilvēki "ar 2 rievām", bez iglītības, bez pieredzes, bez garigas izglitības. Man arī patika, kā viņš teica, ka nedusmojas un nepārmet politiķiem, jo ar tādu izglītību un pieredzi, kāda ir viņiem ,- ja strādājuši tikai ierēdniecībā vai vispār tikai teorētiskas zināšanas ieguvuši (es saku - ka nav arī teorētisku, kurš katrs nesapratīs arī teorētiskas zināšanas par vēšturi, ekonomiku, ģeopolitiku, kultūru, sociāloloģiju utt.), tad viņi pie labākās gribas nemaz nevar izveidot labvēlīgu un funkcionējošu pārvaldes sistēmu....Viņš domā, ka cilvēkiem politikā, kā minimums, vajadzētu būt pieredzei biznesā vai lielā amatā, lai vispār saprastu, kā ekonomika funkckonē, nevis nauda rodas no nodokļu maksātājiem.

Tā ir tieši mana doma. Ja valdībā ir cilvēki ar ierobežotām zināšanām, spējām (un specifiskām vērtībām), tad ko vispār var izdomāt? Skatās uz rietumiem, bet tur arī viss jūk un brūk. Lai gan jāstudē, kas, kam un kapēc brūk un kam nebrūk. Bet diez vai kāds studē. Tur jabūt gribēšanai un spējām.

Negribas jau kritizēt valdību, nav nekāda jēga. Bet vispār tēma bija par nacionālistiskās- naida politikas absurdu. To gan drīkst nosodīt un tam nepievienoties.

18.februāris, 1:13 (18.februāris, 1:17 - labots)
Aleksandrs78

 Kā gan kremliniem var nebūt novazātais viņu čekistu sauklis par nacionālistiskās- naida politikas absurdu. Vai tas ir loģisks, vai attiecas uz tēmu un uz padlatvijas komunistu-kolaborantu režīmu, nav svarīgi!  Tas šiem algotņiem nav svarīgi, ka tik rindkopas apmaksai rubļos utt.valūtā krājas, tāpēc arī garlaicīgie palagi tonnu tonnām drukājas, jo troļļus neinteresē lasītāji, tik rindkopu skaits bezjēgas melu muldoņai.

18.februāris, 1:42
Ir tāds

rudzupuķe

Vai tad mums nav savs Kaspars Dimiters kurš savās dziesmās nekautrējās runāt par notiekošo valstī? Interesanta tēma diskusijai. Noteikti ieklausīšos, tad būs interesanti padiskutēt un varbūt pat salīdzināt šos abus dziesminiekus. Kas attiecas uz himnām, tad Krievija tik pat labi varētu vērsties pret latviju par cariskās Krievijas himnas plaģiātismu. Noklausies cariskās Krievijas himnu un uzliec tai virsū Latvijas un kas sanāks? Nedaudz pārveidota cariskās Krievijas himna, nekas vairāk. 

18.februāris, 7:09
Andis

rudzupuķe

Politiķis nav izņēmums - par to neiemācīsies, ja par tādu jau nav dzimis. Kad tā ir, tad var uz tā uzkrāt pieredzi un ko tajā jomā apgūt. Lai izaugtu pērle, ir jābūt tam smilšu graudiņam uz ko klāt to perlamutru. Arī tas, ka politiķim jābūt ar savu biznesu, tas pareizi, jo viņam pašam sevi finansiāli jānodrošina, jo par politisku darbību naudu vispār nedrīkstētu saņemt. Tieši jau tas pats izglītībā un medicīnā. Tik viss ir sanācis pilnīgi pretēji - lielākie bļāvēji par algām sev ir politikā, izglītības un medicīnas sistēmā esošie. 

18.februāris, 10:34
Aleksandrs78

Patiesais, nerediģētais  un orģinālais kremļa troļļu teksts:

Ir tāds utt.

Vai tad mums nav šo "savējais" kaspars dimiters kurš savās vienveidīgajās dziesmelēs nekautrējās ļauni  runāt par notiekošo viņu, no mums izsprukušaj;a valstī un vēl tik labā krievu valodā, gluži kā viņa mamma, mūsu Vijočka? Uzkurinām mums interesantu tēmu šiem diskusijai. Noteikti visi ieklausieties, jo tad mums būs interesanta iespēja izcelt šos viņu nodevējus - kolaborantus un mums "padiskutēt" imitējot latviešu tautas viedokli un ļoti pozitīvi salīdzinot šos abus mūsu kremļa algotos dziesminiekus. Kas attiecas mūsu darbu, uz troļļošanu un šoreiz par himnām, tad jāsludina, ka mūsu krievija tik pat labi varētu vērsties pret Latviju par cariskās krievijas himnas ""plaģiātismu", vai arī ko citu negatīvu izdomāt, ko tikai aiz milzu humānismu un izcilas kaimiņmīlestības dēļ to nedara! Sakiet visiem tā par cariskās krievijas himnu - lai uzliek tai virsū Latvijas un kaut kas mums atkal strīdiem un muldoņai atkal sanāks? Jāsludina, ka "nedaudz" pārveidota cariskās rievijas himna ( nu tieši kā visa mūsu krievu mūzika, īpaši estrāde, nekas vairāk). Bet brīdinu, to gam runājam tikai starp mums, jo no tā mūsu joskes - "viļisa gutmaņisa" visu ko stulbu var atkal sagaidīt! 

18.februāris, 12:40
Ir tāds

Aleksandrs78

Vai esat spējīgs aizdomāties, kas notiks ar jums, ja vienā skaistā dienā piepildīsies viss ko jūs muldat? Kam tad jūs liesies virsū savu žulti, jo vairāk ne uz ko jūs neesat spējīgs/a. Padomājiet par to!

18.februāris, 13:23
DŽA

Lai pasaulē nebūtu kara, lai nebūtu nacisma un fašisma, lai neviena valsts kaimiņiem neuzbruktu. Jā, es spēju tādu pasauli iedomāties. 

18.februāris, 16:14
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

ir tāds

jā, ir līdzīgs Dimiteram. Tik D. ir tāds klusāks. Šis spilgtāks. VIņs pats saka, ka viņam nepatīkot spēlēt publikas priekšā, atsakās uzstāties publiski, pat baidoties no pārlieku lielas uzmanības un popularitātes (citās soc.platformās vairāki simti miljoni viņu esot noklausījušies), bet pats ir tāds spilgts, pievērš uzmanību.

Tas man asociējas ar "astropsiholoģijā" stāstīto, ka var tā būt, ka cilvēka iekšējais raksturs atbilst "Mēness" enerģijai, bet karjera un sociālā darbība atbilst "Saules" enerģijai. Tas sanak tieši par viņu - pašam gribas slēpties, but maziņam un neredzamam, bet visu, ko viņš dara, rada un parāda pievērš skaļu uzmanību, kas ir disharmonijā ar viņa iekšējo būtību. Dimiteram tās enerģijas ir pilnīgi savādākas - gan ārējā, gan iekšējā.

Kā jau minēju, nekas tāds sevišķs, bet interesanti. :) Uzmanību pievērsa.

Andis

tāpat kā mūzikim nepietiek tikai ar to, ka ir muzikāls talants, bet vajag ari mācīties un arī iegūt akadēmisku izglītību, tāpat ari politiķim vispirms ir par tādu jāpiedzimst, bet ne mazāk nopietni jāmācās. Ir jau vesela virkne mūzikskolu absolventi, kuri pēc mūzikas skolas pie instrumenta vairs nepiesēžas un nekad nav varējuši kaut ko nospēlēt bez smagas zubrīšanās un papīra. Ar izglitību vien arī nepietiek. Bet politiķim ir arī jābūt ar plašāku redzējumu, garigi izaugušam, ne tikai ar akadēmiskām izglītībām. Tad tā būs, ka savu izglitību izmantos, lai vairāk izdotos noslepkavot nevainīgus cilvēkus vai vispār ies pāri līķiem savu jebkādu personīgo mērķu sasniegšanai.

VIņš vēl minēja, ka igauņiem ir raksturigi kādu nīst. VIņi esot ļoti nīduši vāciešus, izrādās, stipri nīstot arī latviešus, bet tagad nīst krievus. Ja nebutu krievu, latviešu, vāciešu, tad sāktu nīst pasus igainus. Šie procesi ir ļoti pazīstami arī Latvijas sabiedrībā un Latvjas forumos. Visādas Aleksandras & Co nīst atšķirīgi domājošos, gatavi ieslodzīt, nošaut,- ja dotu vaļu (dažiem arī dod); kad savairojas tādas Aleksadras, tad normāli cilvēki no tādām vietām pazūd, tad viņi sāk klupt krāgā viens otram, paši viens otram apnīk un tad sāk meklēt, kur atkal ir normālu cilvēku sabiedriba, lai atkal sāktu nīst un "pļūtīt". Kaut kādas staigājošas nelaimes. Tas vienkārši liecina par sabiedribas iekšējo kultūru un nav pat nozīme, vai ir akadēmiskā izglītība, vai nav. Tā gribēšāna nīst, sodīt pati par sevi rāda garīguma līmeni. Un kas notiek, ja tādi ir sabiedrībā, valdibā? Vēl tas Juri Kivit teica, ka laime esot, ka igauņi tādi lēni esot. Nīst, nīst, bet ne uz ko aktīvāku nesaņemas atšķirībā no ukraiņiem. Latvieši ir  nedaudz aktīvāki un  šajā gadijumā tā ir nelaime, ne laime.

18.februāris, 17:44 (18.februāris, 18:08 - labots)
Andis

"tāpat kā mūzikim nepietiek tikai ar to, ka ir muzikāls talants" ©

Lučāno Pavaroti pat nepazina notis, bet nekas, tiek uzskatīts par vienu no sava laika labākajiem tenoriem. Es pilnā mērā viedoklim pievienojos.

Un tad ir tāda Olga Buzova, kas arī skaitās dziedātāja, bet kurai nav ne balss, ne dzirde, ne šarma un bez fonogrammas ausis novīst viņā klausoties. Es pat nesapratu, kādēļ pat viņas fonogrammas tik sliktā kvalitātē, bet tad jau sapratu, viņas greizo dziedāšanu datorprogramma labo un līdz ar to tur visi “vitamīni” zūd. 

https://www.youtube.com/watch?v=YAXE-lczgu4 

https://www.youtube.com/watch?v=Duo4ieW01Ss 

Ja par Juri Kivit un Kasparu Dimiteru, tad pirmajam viss sanāk gaisīgi, jo nav velmes nevienam ko uzspiest, tāds pilnīgi brīvs cilvēks. Protams, pie tā cilvēks nonāk ar gadiem vai nenonāk nekad. Tad ir tādi, kuriem visus gribas denuncēt, šaut un kārt tik par to vien, ka viņu greizo ideoloģiju neatbalsta. Lepoties tādiem galīgi nebūtu par ko, jo viņi savā garīgā attīstība ir lopu līmenī. Labu otram darīt vardarbīgā veidā, tas jau būs augstāks līmenis un tad ar gadiem vardarbību nomaina nevardarbība uzspiešana, tad uzspiešanu nomaina dvēseles mokas un pēc tam ir pilnīga brīvība, to tad visiem novēlu.

18.februāris, 21:56 (19.februāris, 13:55 - labots)

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:59

Jaunākās diskusijas