Zemnieku streika prasības

Andis

failiem.lv/u/pgaccw6kf8 - /view/e4tmvgm39z 

Kā jūs tās vērtētu? Es domāju, ka zemniekiem vajadzētu meklēt citu vadību. 

7.februāris, 11:41
V ilis Gutmanis

Nu mazliet pārskrēju pāri tām it kā Latvijas zemnieku prasībām un man kaut kā radās iespaids ka viss šis burziņš mākslīgi veidots lai uz Vācijas un Francijas zemnieku protestu fona izrādītu savu līdzdalību. Neko tādu kas patiesi uzlabotu Latvijas zemnieku ekonomisko stāvokli diemžēl neieraudziju. Vairāk bija nedaudz piesegti mūsu valdības poliriskie lozungi kuriem principā ar lauksaimniecību nav ne mazākā sakara.

7.februāris, 13:55
DŽA

Skatos, atkal divi kremļa fašistu izdzimteņi, nolūkā nomelnot Latviju, lien ne savās darīšanās. Jūsu rossejaa problēmas ir ×100 lielākas. 

7.februāris, 14:34
Ir tāds

Vili

Tas nav nekas jauns, ka Latvijā ja ne visi, tad lielākais vairākums lielo zemnieku ir valdošajiem pietuvinātas personas. Tad ko tu vēlies? Es kad izlasīju, man likās, ka to ir rakstījuši nevis zemnieki bet kāds biedrs no Jēkaba ielas. Faktiski tur izskan prasības atbalstīt to, pret ko cīnās Eiropas zemnieki, proti, lētas un salīdzinoši nekvalitatīvas produkcijas imports Eiropā kurš ir viens no iemesliem Eiropas zemnieku protestiem. No vienas puses man ir labi, ka es varu aiziet uz Lidlu un nopirkt eļļu par 1.16 euro/l., tas man ir labi, bet tā ir cilpa Eiropas zemnieka kaklā. Bez tam manī izsauca  gan smaidu, gan rūpes prasība: "Veicināt Ukrainas graudu tranzītu uz trešajām valstīm. · Nekavējoties darīt visu iespējamo, lai apturētu visu pārtikas produktu un lopbarības tranzītu no Krievijas un Baltkrievijas.". Kurš idiots un tautas ienaidnieks ko tādu ir uzrakstījis! Tikai cilvēks kurš nezina neko vairāk par savu novadu (novads- apgabals kura robežu var sasniegt vienas dienas gājumā, tātad teritorija 40 km. rādiusā ap māju.), vai kurš ir apzināts kaitnieks. Interesanti kā mēs varam veicināt Ukrainas graudu eksportu, ja Ukrainai daudz tuvāk un daudz izdevīgākas ir Polijas un Vācijas ostas. Vācija un Polija ir daudz tuvākas Ukrainai, bez tam pa jūru no Rīgas līdz Vācijai ir diennakrs brauciens kas arī maksā. Proti no loģistikas viedokļa pilnīgs idiotisms. No Austrumiem nevedīsim, no Ukrainas nevedīs, taisīsim ostas ciet, nevajag mums tās, būs mums zaļā Rīga, Ventspils, Liepāja, piemērs mums ir, Ainaži, kur no reiz lielas plaukstošas ostas pāri nav palicis nekas, tikai dažu būvju drupas, ēka kur reiz bija stacija un cilvēku atmiņas, toties ostas vietā ir skaista pludmale. Vai nav skaisti? Dzīvosim bez ostām, bet toties "ieriebsim" Krievijai, gaidīsim lielās kravas no Ukrainas, bet kamēr to nav, vasarās sauļosimies bijušās ostas vietā un laimīgi kasīsim vēderus. Kāpēc Eiropa nevēlās Ukrainas tranzītu? Iemesls ir vienkāršs, jo šim tranzītam ir tendence pazust. Kādam graudu pārstrādātājam, jeb olu tirgonim tas ir izdevīgi, lēti nopirku, dārgi pārdevu, gali ūdenī, tikai Eiropas graudaudzētājam, vistaudzētājam tie ir vieni zaudējumi, vairāk nekas. Nekas, mums ierasta lieta, atkal kādi zemnieki notrausīs asariņu, iztirgos visu kas tiem vēl atlicis un dosies uz plašo Eiropu pasēdēt uz Eiropas pabalstiem. Kur problēma. 

7.februāris, 15:24
Andis

Būtu jāsāk ar to, ka ES ir radījusi nekonkurēt spējīgu lauksaimniecību, bet nespēja vairs to dotēt, tā vispār var nobrukt un izraisīt reālu badu, kāds tad ir anglosakšu mērķis. 

Ja par pašām prasībām, tad kādā sakarā tur pirmais punkts un kādā sakarā Latvijai būtu jāšauj sev kājā, aizliedzot Krievijas graudu eksportu caur Latviju, ja tā nav kopēja ES politika, pat ne kopēja Baltijas valstu apņemšanās. Veicināt Ukrainas graudu tranzītu caur Latviju uz trešajām valstīm ir bez loģikas. Pirmkārt, Latvijai nav robežas ar Ukrainu, otrkārt, Skandināvijas valstis būtu tās trešās pasaules valstis, bet varbūt Lielbritānija? Tad jau vēl, vai tad Ukrainai vēl ir ko eksportēt un tie ir pārtikas kvieši vai tomēr kukurūza un lopbarības graudi, kā tas bija iepriekš, tādēļ 3šām pasaules valstīm no tā visa netika pat 10tā daļa. Un kā tāda Latvijas politika saskan ar Polijas, Slovākijas un Ungārijas aizliegumu, vispār, ievest no Ukrainas graudus? Tā visa ir politika, kura vēl ir infantīla un ar zemnieku darbību nav saistīta. Nesapratu, ko tad īsti no Baltkrievijas importē... graudus Baltkrievija vēl iepērk no Krievijas, jo tai ir nopietna piena lopkopība (piektā vietā pasaulē piena produktu ražošanā) . Pārtikas sāli? Kura Latvijas zemnieku saimniecība iegūst pārtikas sāli. Drīzāk jau tad vajadzēja prasīt, lai pārtikas sāli beigtu maitāt ar izplūdes gāzēm (kā pretsalipes vielu lieto cianīdus E 535, 536...) , kas ne tikai ir kaitīgs veselībai, bet ēdienu vēl dara rūgtu. Baltkrievijas sālij tā inde nebija, tad nu pāris kg tās iegādājos pēc 24. februāra ... gribēju vēl, bet bija jau izpirkta.

Tad tur kas bikli par Latvijā ražotās produkcijas īpatsvaru valsts iepirkumos. Ta visai produkcijai ir jābūt Latvijā ražotai un bija jāpieprasa slaistu konkurences uzraugošā institūcijā atlaišanu, kura izliekas akla, neredzot, ka Latvijas pārtikas produkcija ir vismaz par trešdaļu dārgāka. Tas pats jau ar medikamentiem – nu nav loģiski, ka Latvijā medikamenti ir sešas x dārgāki kā ES un tas iespējams bez vienošanās. Galu galā tā ir Latvijas izzagšana, jo Latvija daļu no medikamentiem kompensē. Kurā veikalā pārdod Latvijā audzētus ābolus? Bija gadījums, kas mani vispār nošokēja. Septembra otrā puse un Elvī Latvijas aboli par 1.49 euro /kg un turpat poļu āboli par 0.65 eiro/kg. Ja nav veikalā Latvijas pārtikas preču vai tā cena ir augstāka par importēto produkciju, tad ir reāli jāsoda tirgotājs/ pārtikas preču bāze, pārstrādātājs, jo nekas tāds būt nedrīkst. 

Ja grib ko izgāzt, tad nevajag pretoties kādu prasībām, bet kļūt par to vadītāju. Tālāk jau prasības paplašināt līdz absurdam. Tie, kuriem prasības adresētas, tie kaut kur nebūtiskā, pat absurdā, piekāpsies un galā vēl prasītāja situācija ne uzlabosies, bet pasliktināsies.

Šodien zemnieku uzdevums ir domāt, kā tiem izdzīvot bez ES dotācijām, jo tās jau šogad var vairs nebūt. Liberālisms ir nosprādzis un līdz ar to arī ES. Mironi vajag aprakt, bet nevis ņemties ar tā atdzīvināšanu.    

7.februāris, 16:40
DŽA

O, bļa, Eiropa slikta, nav konkurētspējīga, rosseja laba, var konkurēt ar Ziemeļkoreju? Tāds bija jūsu, idiotu, vēstījums?

7.februāris, 18:02
V ilis Gutmanis

Interesanti vai ... pats vismaz saprot ko uzrakstijis?

7.februāris, 18:44
Andis

Ja jau Krievija un Baltkrievija nebūtu konkurēt spējīgas, tad taču nebūtu jāaizliedz ievest no tām pārtikas produkciju, to taču saprot ik viens, kuram mazdrusciņ smadzenes ir. 

 

7.februāris, 18:47
DŽA

Fašistiem ir sankcijas uzliktas, fašistu produktus ir aizliegts ievest. Un to saprot ikviens, kuram smadzenes ir.

7.februāris, 20:11
V ilis Gutmanis

Interesanti ja jau fašistu produktus ievest aizliegts tad kāpēc ar tiem ir pilni veikali. Un kaut kā nebtu dzirdēts ka Ukrainai būtu uzliktas sankcijas.

7.februāris, 20:35
Andis

Nu tā viss nebūs, ka galīgi sankcijas nebūtu, jo fašistiskās Ukrainas graudi galīgi nav gaidīti ne Polijā, ne Slovākijā, ne Ungārijā un ar katru mēnesi tās tiek tikai pastiprinātas. Sākumā jau ļāva ievest, tik muitu noteica 130% . 

7.februāris, 20:52
DŽA

Nu gan atvars dirš. Kā jau fašistu cūka. 

7.februāris, 20:57
Andis

Par šo gan uzrakstiet smalkākiem burtiņiem, kā ir dzīvoklī turēt kā mājdzīvnieku cūku. Man kaut kā grūti to iztēloties. 

7.februāris, 21:09
V ilis Gutmanis

Andis dekoratīvā cūciņa nemaz nav liela kau gan domāju ka ... tur pamtīgu vepri.

 

7.februāris, 21:13
Andis

Fašistu cūka jau nevar būt maziņa. ... par vepri labs :))) 

7.februāris, 21:18
DŽA

atvar, nu re, tev pieleca. krievijas iedzīvotāji uztur, baro fašistu cūkas, bet kremlī sēž galvenais vepris. Viss tieši tā. Viss pēc Orvela.

8.februāris, 18:43 (8.februāris, 18:47 - labots)
V ilis Gutmanis

Tikai kaut kā savādi veprēns it kā rukš no Vācijas kaut gan vairāk izskatās ka smirdoņā kas nāk viņa ir kaut kur tepat Latvijā. Un kaut kā galīgi nesaprotams kur te ir krievija un Kremlis?

8.februāris, 18:55 (8.februāris, 19:51 - labots)

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:30

Jaunākās diskusijas