Vai tiešām, braucot pie stūres, drīkst dzert bezalkoholisko alu?

tautaruna.lv 23.jūnijs 2023, 10:47
 
Ilustratīvs attēls / Kaspars Krafts/F64
Daudzi maldīgi uzskata, ka bezalkoholiskajā alū ir 0% alkohola, jo ražotāji to norāda uz etiķetēm. Tāpēc autovadītāji domā, ka pēc iedzeršanas uzreiz var braukt. Bet bezalkoholiskā alus ražošanā nav iespējams pilnībā "izņemt" alkoholu.
Parasti bezalkoholiskais alus satur ne vairāk kā 0,5% alkohola, tas ir, 2,25 ml (tējkarote) tīra spirta. Ņemiet vērā, ka kvasā ir vairāk.

Izdzerot vienu skārdeni bezalkoholiskā alus, promiļu daudzums asinīs būs aptuveni 0,04. Tādējādi, izdzerot vairākas pudeles, tiesības netiks atņemtas.

Bet ir vērts atzīmēt, ka reibums var rasties pat, lietojot raudzētus piena produktus, saldumus ar konjaku, medikamentus ar alkoholu (sīrupus), ievārījumu, pārgatavotus banānus utt.

To ir svarīgi ņemt vērā, ja esat dzēris bezalkoholisko alu, ēdis kaut ko no šī saraksta dienas laikā, tad alkohola līmenis asinīs būs augstāks, kas var radīt problēmas ar policiju.

Narkologi izstrādājuši noteikumu - pēc bezalkoholiskā alus izdzeršanas nogaidiet 15 minūtes, un tikai pēc tam var braukt. Šajā laikā smaka pazudīs, un ierīce vairs nevarēs konstatēt alkoholu. Tas attiecas uz vienu alus skārdeni, ja izdzer vairāk, tad laiks attiecīgi jāpalielina. Daži litri - divas vai trīs stundas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas