Atklāj, kāds ir ideālais laiks starp ēdienreizēm, lai zaudētu svaru

tautaruna.lv 21.janvāris 2023, 12:30
 
pexels.com
Eksperti norāda, ka, lai zaudētu svaru, ir nepieciešams ne tikai ēst veselīgi, bet arī ievērot pareizu diennakts ēšanas ritmu, vēsta "Eat This, Not That".

Eksperti vērš uzmanību uz to, ka mūsdienas arvien biežāk zinātniski tiek pierādīts tas, ka laiks, kurā ieturam ēdienreizes, var ietekmēt svara zaudēšanu.

"Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism" publicētajā pētījumā, kurā piedalījas 20 cilvēki, tika salīdzināti divi dažādi ēšanas režīmi. Tiem cilvēkiem, kuri ēda vakariņas 21:00, no rīta bija augstāks cukura līmenis asinīs, nekā tiem, kuri vakariņas ieturēja plkst. 18:00.

Tikmēr publicētajā pētījumā žurnālā "Nutrients" tika atklāts, ka ēšana vēlu vakarā var ietekmēt svara zaudēšanas procesu, jo mūsu ķermenis nespēj naktī sadedzināt visas uzņemtās kalorijas, kā rezultātā svars var lēnām pieaugt.

Papildus iepriekš nosauktajiem pētījumam pavisam nesen eksperti veica jaunu izpēti. Noskaidrojās, ka neregulāra ēšana var ietekmēt vielmaiņas ātrumu un izsalkuma hormonus.

"Cell Metabolism" tika publicēts pētījums, kurā fokuss tika vērsts un ēšanas intervālu, kā tas ietekmē izsalkumu, svara pieaugumu un zudumu. "Laiks, kad ēdam ir viens no svarīgākajiem svara kontroles faktoriem," pauž dietoloģe Ketrīna Gervacio. Dietaloģe uzsver, ka, lai zaudētu svaru, nepieciešams ieturēt vienmērīgu intervālu starp ēdienreizēm. Ideālais varinats ir ēst ik pēc trim līdz četrām studām. Tādējādi ir iespējams saglabāt normālu cukura līmeni asinīs un veicināt labu vielmaiņas darbību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas