VIDEO: "Sākās panika." Īsi pēc pacelšanās lidmašīnas salons piepildās dūmiem

tautaruna.lv 10.septembris 2023, 13:20
 
pexels.com
Aviokompānijas "Gol Airlines" pasažieri, kas bija ceļā no Riodežaneiro, īsi pēc lidmašīnas pacelšanās piedzīvoja pamatīgu izbīli. Lidmašīnas salons piepildījās ar baltiem dūmiem, vēsta "The Sun".

"Boeing 737" lidmašīna devās no Riodežaneiro uz Sanpaulas lidostu.

Pēkšņi lidmašīnas salonā sāka izplatīties balti dūmi.

Pēc neilga brīža dūmu bija tik daudz, ka pasažieri nespēja vairs ieraudzīt priekšā sēdošos. Baisā situācija gaisā tika iemūžināta video. Tajā redzams, kā cilvēki cenšas ar drēbēm aizsegt degunu un muti, lai neieelpotu dūmus. Par spīti valdošajam haosam, pasažieri ziņo, ka skābekļa maskas nav bijušas pieejamas.

Piloti bija spiesti veikt ārkārtas nosēšanos.

"Mēs pacēlāmies, es redzēju Barras pludmali, un pēkšņi sākās šie dūmi. Es paskatījos atpakaļ un redzēju, ka lidmašīna ir pilna ar dūmiem. Sākās panika, daudzi cilvēki kliedza, lūdzot pēc maskām" saka video autors, viens no lidmašīnas pasažieriem vārdā Džulians.

Par laimi lidmašīnai izdevās droši veikt ārkārtas nosēšanos un visi 102 pasažieri un apkalpes locekļi necieta. Četri cilvēki tika nogādāti mediķu rokās, taču nekas nopietns ar viņiem nebija atgadījies.

Aviokompānija apgalvoja, ka dūmi radušies no hidrauliskā šķidruma tvaikiem, kas caur ventilācijas sistēmu iekļuvuši salonā. Skābekļa maskas cilvēkiem netika nodrošinātas, jo tādējādi viņi ieelpotu dūmus, jo tās piegādā gaisu no salona.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas