VAKARA ZIŅAS. 10 lietu, kas raksturo Rūtu Dūdumu-Ķirsi

Guna Blaua 18.februāris 2021, 5:45
 
RŪTAS DŪDUMAS-ĶIRSES PERSONISKAIS ARHĪVS
Šajās dienās talantīgā dziedātāja un vokālās grupas «Framest» dalībniece Rūta Dūduma-Ķirse laida klajā pašas sacerēto dziesmu «Plūdi», kuru ieskaņojusi kopā ar jauno mākslinieku Tomu Kalderauski.

«Plūdi» ir pirmais vēstnesis no Rūtas topošā soloalbuma, kuru dziedātāja plāno izdot šā gada jūnijā, kad svinēs 30. dzimšanas dienu. Par jauno dziesmu Rūta teic: «Septiņus gadus šī muzikālā skice gulēja tumšākajā klades stūrī, un šobrīd tā burtiski lauzās ārā dienas gaismā.» Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts uz mola: «Reiz nosapņoju, ka stāvu lielā vētrā uz mola. Tāpēc atlika atrast īsto komandu un īsto brīdi, lai nosapņoto īstenotu. Tajā dienā bija ļoti vējains un auksts. Mēs pamatīgi nosalām, taču zinājām, ka tas būs tā vērts, jo klips izdevās tieši tāds, kādu biju iecerējusi.»

Svaigs gaiss

«Man ir ļoti palaimējies, ka nedēļas nogales un brīvās dienas varu pabūt pie jūras un iet pastaigāties svaigā gaisā. Tā ir lieliska iespēja atpūsties un izvēdināt galvu gan tiešā, gan pārnestā nozīmē.»

Bezvadu austiņas

«Labākā Ziemassvētku dāvana, ko saņēmu no vīra - mūziķa un komponista Jāņa Ķirša. Austiņas izmantoju, lai klausītos mūziku, podkāstus, sarunātos pa telefonu, neturot to rokā. Šī ir visērtākā un iedvesmojošākā ierīce, kāda man bijusi!»

Ģimene

Vīrs, meita Grieta, mamma (dziedātāja Ira Krauja-Dūduma) un suns Pino. Savstarpēja uzticība, atbalsts, vārdos neizsakāma mīlestība un iedvesma!

«Kouči»

«Šobrīd šī profesija, manuprāt, ir «trendīga». Neesmu gan pati individuāli vērsusies pie šāda speciālista, taču sekoju motivējošiem kontiem soctīklos, piemēram, koučam Lienei Uresinai.»

Ceļojumi

«Gaidu, kad atkal droši varēs sākt ceļot. Mani iedvesmo jaunas vietas, iespaidi, kontrasti. Pēdējais spilgtākais un iedvesmojošākais ceļojums bija pirms trim gadiem uz Maldīvām, bet joprojām ik pa laikam atgriežos šā ceļojuma laikā gūtajos iespaidos…»

Seniori

«Mani vienmēr fascinējuši, kurus redzu sēžam Eiropas kafejnīcās, skaisti malkojam kafiju un lasām žurnālu. Kad redzu, ka vecumdienas var pavadīt skaisti un baudpilni, allaž nodomāju, ka es tā arī gribētu…»

Minimālisms un kārtība

«Uzturu mājās vidi, vadoties pēc principa - mazāk lietu, lielāka kārtība. Pirms diviem gadiem sociālajā tīklā «Instagram» sāku sekot Danai Gulbei, un daudzus viņas padomus ņemu vērā arī mājās, sākot ar atvilktņu un plauktu kārtošanu, līdz pat kārtībai ledusskapī.»

Laiks sev

«Tukša māja, klusums, SPA procedūras mājas apstākļos, seriāls, varbūt vienkārši domu uzrakstīšana uz papīra, kafija bez steigas - tas viss mani iedvesmo ar saukli «Es pati sev».»

Džezmeņi

«Lielie grandi, pasaules leģendas (piemēram, dziedātāja Ella Ficdžeralda), kuri ierakstīti vēstures lappusēs ar trekniem, lieliem burtiem. Tas, ko viņi pieredzējuši, cik daudz paveikuši par spīti jebkam, mani pavisam noteikti iedvesmo!»

Parīze

«Šajā pilsētā kaut kas maģisks virmo gaisā ik uz stūra. Laikam jau tāpēc, ka tiku bildināta tieši pie «Notre Dame» katedrāles, un, domājot par šo pilsētu, prātā uzplaiksnī visskaistākās atmiņas... Gribētu kādreiz tur padzīvot ilgāk, sasmelties iedvesmu visai atlikušajai dzīvei.»

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:35

Jaunākās diskusijas