FOTO. Mirdza Martinsone un Mārtiņš Vilsons satiekas pie viņu dzīvē ļoti nozīmīga auto

tautaruna.lv 23.aprīlis, 15:52
 
MN
Leģendārā latviešu filma "Mirāža" visvairāk asociējas ar mūsu lieliskajiem aktieriem Mirdzu Martinsoni un Mārtiņu Vilsonu, taču par zemu nevar novērtēt arī filmā iemūžināto automašīnu "Lada Niva", kas bija pārveidota par neieņemamu cietoksni - inkasācijas mašīnu.

Nule kā notikušajā autoizstādē uznācienu piedzīvoja filmā iemūžinātā auto replika, ko apskatīt bija ieradušies arī filmas galvenie varoņi.

Autoizstāde Ķīpsalā "Facebook" kontā raksta: "Mums izdevās iemūžināt arī kādus īpašus viesus! Vakar pie mums viesojās un, apskatot soctīklos popularitāti guvušo “Lada Niva”, atmiņās kavējās filmas “Mirāža” galveno lomu atveidotāji - iemīļotie aktieri Mirdza Martinsone un Mārtiņš Vilsons.
Lai arī 80. gadu filmas “Mirāža” darbība norisinājās it kā ASV, uzņemta tā tika tepat, Padomju Savienībā, tādēļ par “amerikāņu” bankas inkasācijas automobili kļuva tas, kas tobrīd pie mums bija pieejams - "Lada Niva" apvidnieks.
Filmai izgatavotais automobilis 80. gadu standartiem izskatījās gana nikni - logiem priekšā režģi un spēkrata aizmugurē uzstādīts naudas seifs.
Filmas vajadzībām tapušajam “Lada Niva” inkasācijas auto projektam nav saglabājušās nekādas skices, tādēļ jelgavnieks Ruslans Grigorovičs no “ANRU Motors” savu versiju par šo auto veidoja, skatoties filmu."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:09

Jaunākās diskusijas