Kļuvis zināms, kādu ārstēšanu cīņā ar vēzi saņem Keita Midltone

tautaruna.lv 10.aprīlis, 0:30
 
depositphotos.com
Keita Midltone šokēja pasauli, paziņojot, ka viņai ir vēzis. Kā tieši Velsas princese pašlaik ārstējas un kas sagaida Lielbritānijas troņmantnieka sievu, raksta Daily Mail materiālu.

Emocionālā paziņojumā, kas filmēts Vindzorā, Keita sacīja, ka viņas medicīnas speciālistu komanda viņai ieteikusi veikt profilaktisku ķīmijterapiju. Viņa sacīja, ka ir "ārstniecības sākuma stadijā", kas sākās februāra beigās.

Kā skaidro žurnālisti, kuri runāja ar ārstiem, kas specializējas onkoloģijas ārstēšanā, ķīmijterapijā izmanto spēcīgas zāles, lai mērķētu uz audzējiem, un to parasti izmanto, lai tieši ārstētu vēzi vai samazinātu audzēju, gatavojoties operācijai. Arī Keitas gadījumā, ķīmijterapiju var izmantot kā profilaktisku ārstēšanu cerībā apturēt vēža izplatīšanos vai samazināt vēža atkārtošanās iespēju.

Profilaktiskā ķīmijterapija visbiežāk tiek veikta intravenozu pilienu vai tablešu veidā, kuru aktīvās sastāvdaļas pēc tam ar asinsriti tiek pārnestas pa visu organismu. Atkarībā no veida ķīmijterapiju var veikt gan slimnīcā, gan mājās.

Ķīmijterapijas zālēm ir vairāk nekā 100 veidu. Tie visi darbojas vienādi: cirkulējot asinīs, tie aptur vēža šūnu vairošanos jebkurā ķermeņa vietā, nogalinot tās, pirms tām rodas iespēja dalīties. Tas novērš vēža šūnu augšanu un izplatīšanos organismā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:38

Jaunākās diskusijas