Henriks Danusēvičs vērtē Viļņas vilcienu: Labāk pieciest kļūdu plakātā, nekā braukt ar Latvijas vilcienu

Portāls nra.lv 4.janvāris, 1:30
 
Dmitrijs Suļžics/MN
"Vai latviešiem izdevīgi braukt ar vilcienu uz Viļņu?" sociālajā vietnē "Facebook" retoriski jautā Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs. Viņa ieskatā, ja tas nav brauciens uz vakara lidmašīnu no Viļņas lidostas, tad nav izdevīgi.

Vilciens iebrauc Viļņā, kad veikali slēgti un vakara dzīve tuvojas noslēgumam. Tātad paliek viena pilna diena, par ko jāsamaksā ar divām nakšņošanām. Tad agrais reiss uz Rīgu. "Nav izdevīgi. Arī cenas daudz dārgākas nekā ar autobusiem. Tie brauc pusstundu ātrāk un daudz lētāk (regulārās cenas 15-23 eiro). Turklāt, "Ecolines" un "Luxexpress" cenā iekļauj kino u.c. izklaižu ekrānus, "Ecolines" piedāvā papildus ēdienus, "Luxexpress" bezmaksas kafiju, tēju un minerālūdeni," vērtē H. Danusēvičs.

Savukārt Latvijas uzņēmējiem (tirgotājiem, viesnīcniekiem, krodziniekiem u.c.) vilciena reiss, kas savieno mūs ar dienvidu kaimiņiem, ir izdevīgs, jo dod iespējas lietuviešiem izdevīgā priekšpusdienā atbraukt uz Rīgu, iepirkties un vakaru pavadīt kādā izklaides iestādē. Viena nakts un nākošā diena vēl brīva pirkumiem un pasēdēšanai ēstuvēs, tad ar vakara vilcienu atgriešanās mājās. Pieaug apgrozījums Latvijā, secinā H. Danusēvičs

Viņš gan pamanījis kļūdu vilciena reisa reklāmas plakātā latviešu valodā, pieņemot, ka tas ir izgatavots Lietuvā. "Bet vilcienu salīdzinājums (foto), atspēko šo kļūdu. Labāk gramatiska kļūda, nekā Latvijas vilcieni, kuros vecākiem cilvēkiem vēl arvien (30 gadus) jākāpj iekšā uz ceļiem dēļ stāvajiem pakāpieniem.

Portāls NRA jau rakstīja, ka 27. decembrī starp Latviju un Viļņu saka kursēt vilciens. Vilciens no Viļņas izbrauks katru dienu plkst.6.30, no Kaišadores - plkst.7.14, no Šauļiem - plkst.8.51, no Jonišķiem - plkst.9.30. Jelgavā vilciens ieradīsies plkst.10.06, bet Rīgas Centrālajā stacijā - plkst.10.43.

No Rīgas uz Viļņu vilciens katru dienu dosies plkst.15.28, no Jelgavas - plkst.16.08, Šauļos vilciens ieradīsies plkst.17.21, bet Viļņā - plkst.19.51.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas