Krauklis: Valsts bizness ar pasēm - amorāls

tautaruna.lv 31.decembris 2023, 13:30
 
Oksana Džadana/ MN
Bijušais Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis vietnē "X" paudis savas pārdomas par jaunā parauga pasēm un to izmaksām.

"Četru cilvēku ģimene ilgi krājusi naudu un pirmo reizi dosies atpūsties uz Ēģipti. Pases - 240 eiro. Smalki," vietnē "X" raksta V. A. Krauklis.

Vēlāk viņš papildina: "Mūsu valstī ir divas Latvijas. Un tā metropoles daļa nesaprot, ka ir cilvēki, kuru alga pirms nodokļiem ir 700- 900 eiro, bet spēj izaudzināt bērnus un ceļot, jo ļoti rūpīgi plāno savus izdevumus, meklē lētāko, pēdējās minūtes piedāvājumus. Valsts bizness ar pasēm - amorāls. Jūs dzīvojat citā pasaulē. Reģionos aizvien ir gana ģimeņu, kuras ikdienā lieto eID. Lai ceļotu, vasarā lasa ogas un sēnes, ekonomiskās klases ceļojums maksā ap 1200 (4 cilv). Viņi kalkulē katrus 5 eiro..."

Jau ziņots, ka no nākamā gada februāra Latvijā sāks izsniegt jauna parauga pases. Jaunajos pasu paraugos būšot iekļauti "inovatīvi pretviltošanas risinājumi". Jaunā parauga pases būs biezākas - tajās no 34 uz 42 palielināts lapu skaits. Valsts nodeva par pases izsniegšanu pieaugušajam bez atvieglojumiem desmit darba dienu laikā būs jāmaksā 60 eiro līdzšinējo 30 eiro vietā.

Par pases izsniegšanu bērnam līdz 20 gadu vecumam un personām ar atvieglojumiem desmit darba dienu laikā būs jāmaksā 30 eiro līdzšinējo 15 eiro vietā. Valsts nodeva par steidzamu pases izsniegšanu pieaugušajam bez atvieglojumiem divu darba dienu laikā būs 110 eiro līdzšinējo 55 eiro vietā. Savukārt nodeva par paātrinātu pases izsniegšanu bērnam būs 55 eiro līdzšinējo 30 eiro vietā.

LETA jau 2022.gada oktobrī rakstīja, ka PMLP rīkotajā 9,8 miljonu eiro apjomīgajā iepirkumā par jauna parauga pasu sagatavju izgatavošanu un piegādi pieciem gadiem uzvarējusi Vācijā un Portugālē reģistrētu divu uzņēmumu - "Veridos GmbH" un "Imprensa Nacional-Casa da Moeda, S.A." - apvienība.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

31.decembris 2023

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:28

Jaunākās diskusijas