FOTO: Aivis Ceriņš parāda, cik bīstami ir dzīvot Rīgā

tautaruna.lv 11.decembris 2023, 9:20
 
F64
TV seja Aivis Ceriņš mikroblogošanas vietnē "X" publicējis fotogrāfiju, kas liek aizdomāties par to, cik bīstama var būt pārvietošanās Rīgā ziemas laikā. Viņš uzrunā arī Rīgas domi.

Ceriņa publicētajā foto redzams kāds nams, uz kura ir daudz lāsteku. Tā vietā, lai no lāstekām atbrīvotos (jo tās rada bīstamu situāciju), nama īpašnieks pielicis sarkanbaltu lentu. Ceriņš neslēpa savu sašutumu par to.

"Piesien lentu pie fasādes un lieta darīta jeb nekas nav jādara. Ja kādu nositīs ar lāsteku, ēkas saimnieks nevainīgs. Katra otrā/trešā ēka pilsētā," raksta Ceriņš, uzsverot, ka Rīgas domes vietā viņš bargi vērstos pret šādiem saimniekiem nekavējoties.

Tikmēr komentāros cilvēkiem dažādi viedokļi - kāds lamā nama īpašnieku, kāds domi, vēl kāds dalās ar ironisku piezīmi.

"Sliktie saimnieki medz būt arī dzīvokļu īpašnieki ar ne visai pensiju, invaliditāti utt. Esmu pastaigājis pa šādu koceņu dzīvokļiem, bieži tur nav, ko ņemt, nav no kā prasīt. Nu, apķīlāt, izmest uz ielas."

"Novilkt strīpainu lenti kā efektīvu līdzekli pret krītošām lāstekām ir tas pats, kas pieņemt konvenciju pret vardarbību."

"Kā Tev liekas, cik Rīgā ir sertificēti industrālie alpīnisti? Piemetīsim vēl klāt drosmīgos sētniekus, kas savu bikšturu pie skurteņa piesien un kāpj augšā. Nav iespējams notīrīt visus jumtus vienlaicīgi."

"Rīgas dome lai izdara ķiveres."

"Man likās, ka tas ir Ziemassvētku rotājums."

Jāteic, ka diskusijā iesaistījās arī pilsētas dome, rakstot, ka par bīstamiem jumtiem aicina ziņot pašvaldības policijai, pa tālruni 110, mobilajā aplikācijā vai aizpildot pieteikumu mājaslapā https://riga.lv/lv/ziema , pievienojot foto un norādot adresi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas