Teju 200 000 eiro; Linda Mūrniece atklāj patiesību par lielajiem parādiem

tautaruna.lv 26.aprīlis 2023, 1:00
 
Ekrānšāviņš no Facebook
Uzņēmēja un Hotel Roma vadītāja Linda Mūrniece atklāj, cik milzīgs parādu jūgs Covid-19 laikā bija izveidojies viņas vadītajai viesnīcai.
Linda atklāj, ka parādu summa sasniedza teju 200 000 eiro.

"Kad sākās kovids, mēs nesaņēmām dīkstāves pabalstu, pārsūdzēšanai nebija laika, jo katra diena nesa papildus mīnusus. Viesnīcu slēdzām. Uz to brīdi man bija parāds tikko atlaistajiem 55 darbiniekiem un ar grūtībām izlūgtais grafiks nodokļu parādam uz trim gadiem. Arī kaudzīte ar rēķiniem, kuri piedalījās ikmēneša izlozē uz apmaksu, kā smējāmies.

Protams, darbinieki bija pirmie, ar kuriem norēķinājos. Nebija viegli, jo katram bija jāizmaksā ne tikai uz kovid sākumu sapelnītā mēneša alga, bet arī kompensācijas.
Īpašniekus tobrīd piemeklēja tas pats, kas visu pasauli, tāpēc sākumā bija jātiek galā pašai. Šo to pārdodot, samazinot nomniekiem īres maksas (lai tikai tās vispār būtu) un iekasējot naudu no parādniekiem (labi atceros tos, kas naudu tā arī neatdeva…)
Parādu summa bija teju 200 000. Tāpēc zaudēt īsti nebija, ko, bija jāķepurojas. Pretējā gadījumā manam tikko izveidotajam uzņēmumam draudētu maksātnespēja, kas biedēja ļoti."
Tagad Mūrniece ir priecīga paziņot, ka pilnībā norēķinājusies ar Latvijas valsti, iesniedzot pēdējo maksājumu viņas uzņēmuma trīs gadu parādu jūgam.
"Pieņemu, ka sagaidīt šo dienu, kad esmu norēķinājusies ar valsti, palīdzēja tas, ka īpašniekiem neizdevās pārdot Romas ēku un viņu ikmēneša maksa par tās apsaimniekošanu bija liels atspaids. Nomnieki neaizgāja, jo iedevu atlaides, zinot, ka vēlāk katrs maksājums būs izdzīvošanas jautājums.
Mans uzņēmums joprojām pieskata viesnīcas ēku, kas bēdīgi stāv slēgta. Un ļoti ceram, ka kaut kas īpašnieku plānos mainīsies un Roma atdzims. Ja ne tāda kā bija, tad citādāka.
Bet šobrīd - svinam uzvaru pār parādiem," viņa piebilst.

Iepriekš vēstījām, ka Mūrniece atvadījusies no vadītās viesnīcas "Hotel Roma" uz visiem laikiem.

""Hotel ROMA" karogu noņēmām kopā. Mana otrā ģimene un draugi. Pirms vairākiem gadiem to biju solījusi. Dienā, kad sapratīšu - durvis ir jāaizver, lai dotos tālāk, mēs atkal būsim kopā, " vietnē Facebook ar ierakstu dalījusies Linda Mūrniece.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:33

Jaunākās diskusijas