Cilvēki "izvillojas" pedagogu streika dēļ

tautaruna.lv 26.aprīlis 2023, 18:30
 
Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency
Pirmdien ar protesta gājienu un sapulci Doma laukumā, kurā piedalījās vairāki tūkstoši izglītības un medicīnas iestāžu darbinieku, sākās pedagogu trīs dienu streiks. Tikmēr par streika lietderīgumu un prasībās soctīklos sākušās asas vārdu pārmaiņas.

"Ejot pa Tērbatas ielu, pretī nāk skolotāju streikgājiena grupiņas. Mēģinu aprunāties. No 4 grupām 1 nespēja skaidri atbildēt, par ko ir streiks. # teica, ka zemas algas. Prasu: kā ar izgl.kvalitāti, māc.saturu, bērnu labsajūtu/drošību skolā? Nē, dodiet mums algas, tad būs! Būs?!" raksta Anita.

Erts: Izglītības kā tādas kvalitāti un saturu vispār jau nosaka IZM. Kā iemāca to, kas atsūtīts plānā, tur jā, tur paši skolotāji. Par bērnu labsajūtu - interesanti, kā skolotājs var nodrošināt bērnu drošību, ja ir faktiski bezspēcīgs bandītu priekšā?

Ieva: Nebūs. Alga ir svarīga, bet noreducēt visu tikai uz naudas daudzumu - tas neatrisina pārējo.

Edīte: Pedagogi ir tikpat dažādi, kā cilvēki jebkurā profesijā, diez vai no dažiem ir jāsecina par visiem. Piemēram, mūsu skolā ir gan kvalitāte, gan skolēnu labsajūta, jauno saturu ieviešam ar prieku, radām trūkstošos materiālus paši un nesūdzamies. Tas gan prasa papildus darbu. 1/2

Māris: Cik gan Tu esi stulba, tiešām ceri, ka pa tādām algām skolotājs iesprings par darba kvalitāti???

Jānis: Man dēlam pēc treniņiem, kas beidzās 21.00 šodien mājas darbs- JĀTAMBORĒ ŽURKA!!! ŽURKA!!! Būtu man teikšana, atņemtu tās pašas algas, tiem pedagogiem, kam šāda ideja radās!

Skaidris: Ja Tu prasīsi lauku skolotājam ar 400eur uz rokas visu šo, tad tajā skolā jau sen vēji svilpos un bērnus vajadzēs savākt no visa reģiona internātā, jo citādi viņi dzīvos skolas autobusā.

Rēgs: Nekompetents ieraksts.

Futures: Algas jāpaceļ ievērojami, tad jāatlaiž visi skolotāji un jāpieņem jauni. Vecie nemainīsies ne par kādam algām …. Un tepat aiz stūra taču mākslīgais intelekts, kas saturu palīdzēs sakārtot

Jau ziņots, ka Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) vadībai un valdības pārstāvjiem joprojām ir atšķirīgi redzējumi par streika prasību izpildi, tāpēc par domstarpību jautājumiem diskusijas vēl turpinās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:51

Jaunākās diskusijas