Krievijas dziedātāja Valērija nikna uz Latvijas varasiestādēm

tautaruna.lv 26.aprīlis 2023, 3:00
 
EPA/Scanpix/LETA
2014. gadā Latvijā aizliegto personu sarakstā tika iekļauti Krievijas mākslinieki Oļegs Gazmanovs, Josifs Kobzons un Valērija - tas notika konkursa Jaunais vilnis priekšvakarā. Pēc deviņiem gadiem Valērija atcerējās šo situāciju, sakot, ka joprojām nesaprot, kāpēc tika nosaukta tieši šī trijotne.
Intervijā Krievijas medijiem Valērija sacīja, ka bija iesūdzējusi Latvijas varasiestādes tiesā, lai "atjaunotu taisnīgumu", raksta "otkrito.lv".

"Godīgi sakot, es nesapratu, kāpēc man 2014. gadā tika aizliegts iebraukt Latvijā. Tā bija reakcija uz ko? Es nebiju vienīgais mākslinieks, kas atbalstīja Krimas pievienošanu Krievijai un Putinu prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā. Tomēr nezin kāpēc mēs trīs - es, Josifs Kobzons un Oļegs Gazmanovs - bijām iekļauti nevēlamo personu sarakstā.

Man joprojām nav izpratnes par to, kas tas bija no Latvijas varas iestāžu puses. Man bija tikai viens jautājums - kāpēc tieši mūsu trijotne. Es saprotu, ka viņi uzreiz aizliegtu visu konkursu "Jaunais vilnis", ko rīkoja krievi. Jūs visi esat ienaidnieku purni, jūs nevarat šeit nākt. Jā, es biju Putina uzticības persona, bet Gazmanovs nē, arī Kobzons nebija, lai gan viņš bija deputāts. Negribu saukt savus kolēģus vārdos, bet dažiem māksliniekiem bija vairāk iemeslu, lai viņiem tiktu aizliegts ieceļot Latvijā. Es neredzu nekādu loģiku," sūdzējās Valērija.

Dziedātāja piebilda, ka negrasās braukt uz Latviju, kur viņai ir koncerti "reizi piecos gados".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:16

Jaunākās diskusijas