Friziere paliek parādā bankai par otrā līmeņa pensiju plāna apkalpošanu; "Būs jāpārdod niere"

tautaruna.lv 26.aprīlis 2023, 4:00
 
pixabay.com
Ar likumu ir noteikts, ka daļa mūsu sociālo iemaksu nonāk pensiju otrajā līmenī, kuru apsaimnieko katra paša izvēlēta finanšu iestāde. Loģiski būtu, ka mūsu iemaksas nekur nepazūd, bet gan vairāk vai mazāk pelna. Realitāte ir cita - izrādās ir iespējams, ka pensiju plāna apkalpošana "noēd" visu uzkrājumu un cilvēks bankai paliek parādā.

Ieraksts "Twitter": "Pirms rakstu, ļoooti rupji izlamājos. Friziere sen atpakaļ iestājā otrajā pensiju līmenī. Kādu laiku bez darba. Atsāk strādāt un interesējās bankā kāds ir otrā līmeņa konta stāvoklis. Banka- Jūs esat mums parādā!!!

@Lab_min @EvikaSilina vai nav laiks nopietnam 2.līmeņa auditam."
Komentētāji ir neizpratnē: "Kā tas ir iespējams?"
"Dīvaini sanāk, bankām no jebkura produkta ir peļņa, kopumā daudzos miljonos, bet nu tas pensiju 2. līmenis nes tikai zaudējumus, sasodīta būšana kaut kāda. Ļoti līdzīgi ir ar OCTA, kas jau 20+ gadus nes zaudējumus apdrošināšanas sabiedrībām :)"
"Izklausās, ka komisijas maksa ir lielāka par kapitālu. Man godīgi jāatzīst, ka es nezinu cik samaksāju komisijās par uzturēšanu"
"Kaut kādu regulējumu vajadzētu, lai, pienākot pensijai, cilvēkiem nav jāpārdod iedzīve&niere, lai samaksātu bankai parādus par 2. līmeni."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas