Ko prinča Harija dietoloģe saka par izēšanos Ziemassvētkos?

tautaruna.lv 24.decembris 2021, 16:24
 
Reuters/Scanpix/LETA
Uztura speciāliste Gabriela Pīkoka, kas palīdzējusi princesei Beatrisei, princim Harijam un citiem britu karaliskās ģimenes pārstāvjiem zaudēt svaru, paskaidroja, kā pareizi ēst Ziemassvētku brīvdienās, raksta The Telegraph.
Pīkoka atzīst, ka svētkos ir grūti ievērot veselīgu dzīvesveidu. Bet tas nenozīmē, ka vajag visam pilnībā atmest ar roku.

Ārste uzskata, ka pēc neveselīga ēdiena lielā daudzumā pēc iespējas vajadzētu ieturēt pauzi. "Pēc tam ieturiet vieglākas maltītes, vairāk dārzeņu un olbaltumvielu vai kādu vakaru izlaidiet alkoholu," viņa iesaka.

Pīkoka iesaka nedzert tukšā dūšā un censties cīņu ar paģirām padarīt nedaudz lietderīgāku. "Nedari sev pāri, ja gribi pankūkas, ēd, bet pievieno karoti zemesriekstu sviesta vai kādu jogurtu un ogas, lai vienlaikus saņemtu olbaltumvielas un antioksidantus."

Brīvdienās var piekopt intervālo ēšanu, stāsta uztura speciāliste. Piemēram, astoņas stundas dienā atvēliet ēdienam un nepieskarieties ēdienam pārējā laikā.

Pēc Pikokas teiktā, brīvdienās ir vērts biežāk iziet ārā. Tas palīdz uzturēt garīgo veselību un ļauj palikt fiziski aktīvam laikā, kad parasti neapmeklējat sporta zāli.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas