Anna Rozīte: Mani kaitina diena bez plāna

tautaruna.lv 23.augusts 2020, 19:00
 
Emīls Desjatņikovs/F64
TV raidījumu un pasākumu vadītāja, kā arī veselīga uztura vēstnese Anna Rozīte savā Instagram kontā dalījusies ar atziņām par laika plānošanu.

Anna neslēpj, ka viņai patīkot kontrolēt dienas plānu, taču mūsdienu steidzīgais ritms mēdzot veikt korekcijas, kas ietekmējot arī savstarpējās attiecības.

"Šodien sanāca dzirdēt tēva un maza dēla (gadi 3-4) sarunu, stāvot pie luksafora. Puika kaut ko lenām mēģina atvērts, uz ko tētis saka, lūdzu, ātrāk, man nav laika! Un tajā brīdī man sažņaudzās sirds! Kāpēc? Tāpēc, ka es arī tā mēdzu teikt savai meitai!

Es esmu plānošanas freaks, mani kaitina diena bez plāna, ja vienīgi šāda diena nav jau iepriekš ieplānota. Es gūstu kaifu, redzot, ka mana ikdiena vairākas nedēļas uz priekšu ir sarakstīta pa stundām (jautājums, kam es cenšos pierādīt, ka esmu super produktīva, lai paliek kādam citam raidījumam) un man visnotaļ bieži ir sajūta, ka man nav laika tam un šim un īpaši, kad bērns kaut ko dara savā tempā, kas neatbilst tam, kā es biju to ieplānojusi.

Viss mūsdienās ir kļuvis ātrs - ēdiens (fast food), mode, atpūta. Ātra lēmumu pieņemšana un laika trūkums man šķiet bieži vien mūsdienās asociējas ar veiksmīgu dzīvi. Bet kur mēs tā steidzamies? Un vai nav tā, ka lēna, mierīga dzīvošana, kārtīga atpūta nav īsti modē? Un ziniet, kas vēl man šķiet? Ka darot lietas ātri un daudz, pazūd iespēja gūt no tām prieku! Protams, nevajag pārspīlēt un nedarīt neko, vajag darīt, to, kas ir svarīgs, bet lēnāk un izjustāk!

Runāt par jauno gadu vēl droši vien kā minimums būtu nepieklājīgi, bet kas teica, ka kaut ko jaunu uzņemties var tikai ar 1.janvāri?" raksta Anna.

View this post on Instagram

A post shared by Anna Rozite ❤️ Prem Nirvana (@rozite) on

Ko es plānoju darīt? Pirmkārt, visas pārmaiņas ir jāsāk pakāpeniski, tad tām ir lielāka iespējamība uz palikšanu!

1. Būt 100% tajā, ko daru. Ja man ir laiks strādāt, tad es tikai strādāju, ja ir laiks mācībām, tad veltu sevi tikai tām (multitaskingam nē), ja esmu ar ģimeni, tad nečekoju e-pastus utt.
2. Ieplānot laiku īstais atpūtai. Manā gadījumā tas ir tad, kad es palieku viena pati! Vismaz reizi mēnesī.
3. Ik pa laikam paņemt 5 minūšu pauzes, kurās nedarīt neko. Tāda kā maza apzinātības prakse. 5 minūtes, kurās nedomāt par pagātni, neplānot nākotni, neko neanalizēt, vienkārši būt šeit un tagad. Izjust prieku un baudu no nekānedarīšanas.
4. Ak, šīs prioritātes! Vecā lābā patiesība, ka vajag izvirzīt prioritātes. Man ar to ir problēmas, jo gribas tik daudz, bet diennaktī ir tikai 24 stundas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:34

Jaunākās diskusijas