Edgars Pujāts stāsta par krīzi Liepājas teātrī

Viktorija Gabrjuna 28.jūlijs 2020, 17:15
 
Gints Ivuškāns/ F64
Nesen izskanēja ziņa, ka rudenī finansiālu problēmu dēļ varētu slēgt Liepājas teātri. Tā ilggadējais aktieris Edgars Pujāts tomēr cerīgi skatās uz radušos situāciju, vēstīts Evijas Kalnbērzas materiālā "Draud slēgt Liepājas teātri" izdevumā "Privātā Dzīve".

Pujāts, kurš Liepājas teātrī ir kopš 1993.gada, saka, ka šī teātrī neesot lielākā krīze, kas piedzīvota.

Viņš tic, ka risinājums situācijai atradīsies. Viss ir jārisina teātra, pašvaldības un valsts vadītāju līmenī, jo, kā pauda Pujāts, katram jādara savs darbs.

"Nedomaju, ka būs tā, ka aktieriem būs jāiet piketēt. Domāju, ka šobrīd viss ir pārāk sabiezinātās krāsās, jo nauda ir atradusies arī daudz nenozīmīgākām lietām," pauda Pujāts.

Kā vēstīts iepriekš, ja Liepājas teātris nesaņems finansiālu atbalstu Covid-19 krīzes seku novēršanai, jau oktobrī var nākties apturēt tā darbību, sacīja SIA "Liepājas teātris" valdes priekšsēdētājs Herberts Laukšteins.

Viņš stāstīja, ka Liepājas teātris nesaņēma to finansējumu, ko 4.jūnijā valdība nolēma piešķirt valsts kultūras iestādēm, tostarp valsts teātriem. Tam par iemeslu esot iestādes juridiskais statuss, proti, Liepājas teātris ir pašvaldības kapitālsabiedrība.

Viņš norādīja, ka teātrī ir darīts viss iespējamais, lai samazinātu izdevumus. 30% no visiem štata darbiniekiem esot kļuvuši par bezdarbniekiem.

Teātris skatītājiem ir parādā 88 000 eiro par iegādātajām biļetēm uz nenotikušām izrādēm. Lai atgrieztu skatītājiem šo parādu, aktieriem katru dienu būtu ilgstoši jāspēlē vairākas izrādes pēc kārtas, kas ir nereāli, atzina Laukšteins.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:45

Jaunākās diskusijas