Kristīne Garklāva: Esmu mazliet miskastnieks

tautaruna.lv 23.novembris 2019, 17:03
 
Ekrānuzņēmums no Instagram/ Kristīne Garklāva
TV ziņu raidījuma "900 sekundes" vadītāja Kristīne Garklāva pazīstama arī kā aktīva klimata un vides aizstāve. Soctīklos viņa mēdz bieži publiskot ierakstus, kas skar tieši vides jautājumus.

Garklāva savā sociālās vietnes Instagram kontā atzīstas, ka mēdz uzlasīt arī citu cilvēku atstātos atkritumus.

"Par to būšanu savā zemē, pasaulē. Man šķiet, ka ir labi apzināties, ka robežas nebeidzas līdz ar savu pagalmu. Esmu mazliet miskastnieks. Tas ir oficiāli. No mežiem un jūras krasta savācam visādus draņķus un nogādājam līdz atkritumu tvertnei. Bet šoreiz bilde ar jūras krastā atrasto vientuļo lācīti ar sirsniņu ķepās un simbolisko - I love You. ..Nu, kā tādam paiet garām? Dzīvo tagad pie mums. Man šķiet, ka par dabu un to ,kas mīļš - jārūpējas ik dienu...un jābūt lepniem par to, kas dots. Daba ir mūsu lielā vērtība," raksta Garklāva.
View this post on Instagram

A post shared by KristineGarklava (@kristine.garklava) on

Jāatzīmē, ka šobrīd visā pasaulē ļoti aktualizējies klimata un vides jautājums, kura dēļ šķēpus lauž daudzi, īpaši pasaules līderi. Piemēram, Eiropas Parlaments prasa nākamā gada Eiropas Savienības budžetā klimata aizsardzībai novirzīt papildu vismaz divus miljardus eiro.

Rudens sākumā miljoniem skolēnu Indijā, Spānijā, Itālijā, Zviedrijā, Dānijā, Somijā, Portugālē, Vācijā, Čīlē, Argentīnā un Kanādā piedalījās protestos, aicinot savu valstu valdības izsludināt ārkārtas stāvokli klimata jomā. Daudzās valstīs, sākot ar Lielbritāniju un noslēdzot ar Māršala salām, kas atrodas Klusā okeāna centrālās daļas plašumos, parlamenti un valdības nāca pretim skolēnu bažām un pieņēma rezolūcijas un lēmumus, izsludinot vietējās nacionālās klimata krīzes.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:55

Jaunākās diskusijas