VIDEO: Latvijas iedzīvotāja pastāsta par briesmīgu darba pieredzi

tautaruna.lv 23.novembris 2019, 16:12
 
Vladislavs Proškins/F64
Linda strādājusi kosmētikas izplatīšanas stendā, kāds ir vai ikvienā lielveikalā. Stendi esot viena uzņēmuma “Micabella Baltija” paspārnē. Linda nestrādā uzņēmumā jau gandrīz mēnesi, un par savu pirmo darbavietu viņai palikušas mieles un rūgtums, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Lielveikalos pie kosmētikas līdzekļu stendiem, kas atrodas ejā, stenda darbinieki aicina uz kosmētikas līdzekļu prezentāciju, izmēģināt kādu krēmu vai citu skaistumkopšanas līdzekli.

Pircēji jau pirms gada sūrojās, ka, nepaguvuši ne acis pamirkšķināt, kā atdarījuši makus par dārgo kosmētiku, ko patiesībā nemaz neesot vēlējušies pirkt, bet jau atradušies pie kases ar iesaiņotiem produktiem. Viens krēms vien maksājot pat 100 un vairāk eiro.

Linda stāsta, ka arī pašiem darbiniekiem neesot salda dzīve. Lindai, tāpat kā citiem darbiniekiem, bijis jāuzrunā pircēji un jāpārdod skaistumkopšanas produkti. Noteikumi bijuši drastiski. Izklāsta, kādām dīvainām metodēm darbojas priekšnieki, lai liktu meitenēm maksimāli vairāk pārdot dārgos kosmētikas produktus (kuru pašizmaksa esot niecīga), lai vairotu īpašnieku peļņu. Saņēmusi vien procentus no pārdotā, bet pamatalgas neesot bijis. Ja visu dienu neko nepārdod, neko nesaņem. Vien pirmās divas nedēļas bijusi simboliska stundu likme. Likts strādāt, pat kad bijusi darba nespējas lapa.

Kad Linda uzteikusi darbu, uzņēmumam bija viņai jāsamaksā gandrīz 1000 eiro, pēc nodokļu nomaksas tie bijuši 652 eiro par neizmantoto atvaļinājumu, kuru neesot ļauts izmantot. Naudu gaidījusi divdesmit dienas, taču tā neesot pārskaitīta.

Kad sazinājusies ar uzņēmumu, viņai paziņots, ka viņai šī summa izmaksāta skaidrā naudā. Meitene par šādu paziņojumu sašutusi. Naudu neviens neesot devis vai pārskaitījis. Noskaidrojusi, brīdī, kad uzteikusi darbu, priekšnieks viņu lamājis rupjiem vārdiem un draudējis, un, kad viņai likts parakstīt dokumentus, kuros, kā vēlāk izrādījies, esot jau bijis iekļauts teksts, ka naudu saņēmusi. Linda par to šokā un klāsta, ka uzņēmums darbojies ar viltu.

Linda necer, ka naudu atgūs, bet grib brīdināt citus darba meklētājus, lai neiekrīt slazdos.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:26

Jaunākās diskusijas