Latvijas slavenības dalās emocijās par seriālu "Černobiļa"

tautaruna.lv 29.maijs 2019, 19:15
 
f64
Dziedātājas Martas Kukaranes Twitter ieraksts par jauno HBO studijas Lietuvā filmēto seriālu ”Černobiļa”, kurā atainota 1986. gada kodolkatastrofa Ukrainas teritorijā, izraisījis emocionālas diskusijas.

"Seja lupatās. Garastāvoklis turpat. Ja vēl neesi skatījies HBO seriālu "Černobiļa", neskaties arī, jo pirms tam zāle bija krietni zaļāka. [...] Zināt ir viens, bet reāli to ieraudzīt "tiešā izpildījumā" ir kaut kas cits. Man viss šajā seriālā uzvanda kadrus no bērnības, tāpēc viegli sasiet ar īsto dzīvi," pēc ceturtajā sērijā redzētā, pārdomās dalās Kukarane.

Žurnāla ”Imperfekt” galvenā redaktore Inga Gorbunova komentējusi, ka negrasās seriālu skatīties, jo notikumi viņu skāruši personīgi: ”Paziņas, Ukrainas izlases ūdensslēpotāji todien trenējās Pripetes upē. Viņiem nepaskaidrojot likuši iet uz viesnīcu, nevērt vaļā logus. Vairāk neko. Satikāmies maijā, bija sabijušies, ārsts teicis, varot rasties sīkas veselības problēmas, lai apkārt par to nerunājot. [...] Mēs bijām pavisam jauni, maija sākumā sauļojāmies Saulkrastos, pirmo iedegumu ķērām. Pēc tam uzzinājām, ka tas mākonis pāri gājis. Vecāki teica, lai tirgū ogas nepērk, tās ievedot no Ukrainas.”

Dziedātājs Lauris Reiniks norāda, ka seriāla veidotāji ļoti precīzi spējuši atainot tā laika realitāti: ”Viss ir perfekti. Lietuvieši tur deva milzīgu artavu konsultējot, radot tērpus, frizūras un vidi."

"Mans tētis arī teica, ka neskatīsies. Negrib to visu atcerēties, pie tam tik reāli atainotu. Piebilda, ka tas viss ir salīdzinoši jaunums tikai mums (tā laika bērniem). Viņa paaudze to labi atceras un zina, kas un kā notika,” piebilst Reiniks.

Kodolkatastrofa notika 1986. gada 26. aprīlī Černobiļas atomelektrostacijā blakus Pripjatas pilsētai Ukrainas teritorijā. Katastrofu izraisīja neveiksmīgs eksperiments, un tā tiek uzskatīta par vēsturē lielāko kodolkatastrofu. Studija HBO ir uzņēmusi piecu sēriju miniseriālu, kas ataino kodolkatastrofu un tās seku novēršanas darbus. Seriāls jau izpelnījies kritiķu un skatītāju atzinību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:13

Jaunākās diskusijas