"Pirmajās dienās smadzenes "vārījās"!"; Rudāne dalās iespaidos par pēcdzemdību periodu

tautaruna.lv 28.februāris 2019, 16:30
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency
Dziedātāja Dināra Rudāne vietnē Instagram atklājusi, ka pēc meitiņas Miriamas Amiras laišanas pasaulē pēcdzemdību prieks nav bijis tāds, kā viņa sākotnēji bija iedomājusies.

Rudāne klāstīja, ka viņas māsai sestdien piedzimusi meitiņa, un viņa tuvinieci atbalstījusi ar uzmundrinošām vēstulītēm. Taču sapratusi, ka vēlas dalīties iespaidos par pēcdzemdību periodā piedzīvoto arī ar citām jaunajām māmiņām.

Viņa pēc meitiņas piedzimšanas sapratusi, ka varot arī raudāt, satraukties, piedzīvot paniku un izpaust iepriekš nepiedzīvotas emocijas.

Rudāne atzina, ka pirmajā dienā bijusi neizpratnē par to, kas notiek. Taču liels atbalsts bijis viņas vīrs, basists Edvīns Ozols, kurš uzņēmies rūpes par meitiņu, jo dziedātāja pēc veiktā ķeizargrieziena maz kustējusies. "Pateicoties Edvīnam, man bija daudz vieglāk iepazīties ar pārtīšanas, mazgāšanas un vispār elementāras turēšanas "tehnikām"," skaidroja Rudāne.

Viņa arī atklājusi, ka sākotnēji nav varējusi pieņemt to, ka meitiņu nav spējusi pati dzemdēt.

"Lai arī ārsti teica, ka meitiņa bija man par lielu, es tik un tā turpināju sev pārmest (šobrīd saprotu, ka tā ir laime, ka tāda operācija eksistē). Esmu laimīga, ka turu Miriamu Amiru klēpī, un vairs nav svarīgi, ko tas prasīja! Bet pirmajās dienās smadzenes "vārījās", un tam visam klāt pievienojās piena trūkums. Tā uzreiz nebija un pēc trim dienām nebija. Caur sāpēm liku meitiņu klāt pie krūts, cerot, ka viss mainīsies. Līdz asinīm bija sajūta, ka pie krūts pieliek "atkailinātu" elektrības vadu," atminas dziedātāja.

Rudāne vīram teikusi, ka ir slikta māte, jo nespējot ne normāli laist bērnu pasaulē, ne pabarot. Dziedātāja skaidro, ka viņai galvā bijis kārtīgs ķīselis. Piens parādījies piektajā dienā, ar to būtu varējis vai visu valsti nodrošināt.

Visspilgtāk atmiņā dziedātājai palikusi nakts, kad meitiņa traki raudājusi, viņa nezinājusi, kā līdzēt. Viņa sevi asociējusi ar zombiju, kurš staigājis pa māju ar meitiņu rokās, mēģinot viņu nomierināt.

"Sakrātais nogurums un absolūta bezpalīdzība, neziņa, kā palīdzēt, pārauga histērijā, un pēc brīža es jau raudāju skaļāk par Miriamu Amiru, kas viņu arī nomierināja. Gan smieklīgi, gan skumji," atzīst Rudāne, kura tobrīd jutusies kā "piena fabrika".

Nākamajos mēnešos kļuvis vieglāk, jaunā māmiņa sākusi izprast savu meitiņu, to, kas viņai liek justies slikti. Rudāne uzsver, ka, ja nebūtu palīdzīgo vīra roku un atbalsta, viņa jau piecdesmit reizes būtu vērsusies pie ātrās palīdzības bez nopietna iemesla.

View this post on Instagram

A post shared by Dinara Rudan (@dinara_rudan) on

Jāatgādina, ka pērnā gada 14. septembrī Rudāne kopā ar vīru pasaulē nākam sagaidīja meitiņu, kurai deva neparastu vārdu - Miriama Amira.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:26

Jaunākās diskusijas