Ausma Kantāne: 35 gadus vecumā uzzināju, ka man nevar būt bērnu

tautaruna.lv 28.februāris 2019, 13:15
 
F64
Bijusī aktrise un politiķe Ausma Kantāne Solvitas Veldes materiālā "Iemantojusi brīvību", izdevumā "Ieva" atklāj, ka biis ļoti smagi uzzināt, ka viņai nevarēs būt bērnu.

Viņa atklāj, ka nav varējusi kļūt par māti tuberkolozes dēļ.

"Man jau bija 35 gadi, kad uzzināju, ka man nevar būt bērniņu. Tas bija bērnībā pārslimotās tuberkolozes dēļ. Kara laikā abas ar māsu to dabūjām no slimas govs, kurai bija tuberkoloze," atklāja Kantāne.

Viņa piebilst, ka mūsdienu medicīna ar šo problēmu tiktu galā, bet tolaik to nevarēja atrisināt un Kantānei tas esot bijis ļoti smagi.

Ausma Kantāne-Ziedone ir latviešu sabiedriskā darbiniece, bijusī aktrise un politiķe. Bijusi politiskās partijas "Jaunais laiks" frakcijas locekle.

Bijusi Dailes teātra aktrise. 9. Saeimas laikā darbojusies 2 pastāvīgās komisijās — Pilsonības likuma izpildes komisijā un Sociālo un darba lietu komisijā; četrās apakškomisijās — Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisijā, Nodarbinātības apakškomisijā, Sabiedrības veselības apakškomisijā, Sociālās drošības apakškomisijā; un 16 grupās. Ausma Kantāne-Ziedone ir bijusi ievēlēta arī 8. Saeimā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:01

Jaunākās diskusijas