Imants Kalniņš atklāj, ko domā par Evijas Vēberes plaši apspriesto uzstāšanos

tautaruna.lv 28.novembris 2018, 10:21
 
Jānis Šipkēvics/Facebook
Lielu ažiotāžu piedzīvojis simtgades svinību koncerts "Mīlestības vārdā. 18+", kas 19. novembrī notika pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas. Joprojām diskusijām nerimstot, tā viens no veidotājiem mūziķis Jānis Šipkēvics publicējis kārtējo ierakstu Facebook.

Par galveno aso diskusiju objektu kļuva dziedātāja Evija Vēbere, kura izpildīja komponista Imanta Kalniņa dziesmu "Svētku diena". Ne visi uzskata, ka meitenes izpildīta versija bija klausāma, pārmetot pat šķību dziedājumu un komponista darba izkropļošanu.

Šipkēvics jaunākajā Facebook ierakstā ievietojis arī foto, kurā kopīgi nofotografējusies Evija Vēbere un pats komponists Imants Kalniņš. Pēc Šipkēvica teiktā var spriest, ka komponists uz dziedātāju ļaunu prātu netur.

Publicēts arī video, kurā Imants Kalniņš pateicas mūziķiem un organizatoriem par skaisto koncertu. Tāpat viņu priecējusi Evijas Vēberes uzstāšanās ar dziesmu "Svētku diena".

"Mēs šodien ciemojāmies pie Imanta Kalniņa. Un, lūk, dažas atklāsmes, ko pieredzēju pie šī ārkārtīgi smalki jūtošā vīra. Pirmkārt, gribu teikt, ka 19. novembra koncerts ir izvērties par daudz vērienīgāku notikumu kā jebkurš to varētu būt ieplānojis.

No koncerta tas ir pārtapis lielā, sabiedrību mainošā, noslāņojošā procedūrā. Mēs esam laikmetu griežos. Vai sajūtat gaisā virmojošo liktenīgo smaržu?

Te nav runa par mūziku, bet sabiedrību kopumā. Cilvēks šobrīd ir kā nokaitēts dzelzs gabals un jebkuri jauni, nepieradināti jautājumi saskarē ar to šņāc kā tvaikojošs ūdens.

Pērnnedēļ mīlā, kaislībā un maigumā sakņotais svētku koncerts "Mīlestības vārdā" paradoksālā kārtā ir atmodinājis naida balsis.

Tas tagad atdala divas sabiedrības plūsmas. Un esmu drošs, ka tas ir mazāk saistīts ar muzikālo pieredzi, bet skatījumu uz pasauli kopumā. Kā teicu, šis notikums kļuvis un top daudz lielāks par iecerēto koncertu. Un pēcgarša ir kaut kas vairāk par vienkārši rūgtenu pēcsvēku sajūtu, tas ir kļuvis par brīnumainu sabiedrības šķirotavu. Gribi, vai nē, visi draugi un paziņas paši kā mazas svina lodītes ir saripojuši divās koka kastītēs. Par Eviju. Pret Eviju. Bet katram šobrīd skaidrs, ka šis viss taču nav par Eviju. Tas ir uzplēsis vaļā kādu tautas brūci.

Visi ir nostājušies kāda pusē. Vienaldzīgo nav.

Noklausieties mīlestības vēstuli pirms “Svētku dienas”, noklausieties arī citas mīlestības vēstules, baudiet koncertu kopumā un esiet mīlēti un laimīgi. ImKas un savā vārdā novēlu, lai no iekšpuses nesagraujam to, kas mums šobrīd ir dots. Mīlestība un īsta valsts," saka Jānis Šipkēvics.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:30

Jaunākās diskusijas