Guntars Račs par mužībā aizgājušo Valteru: Viņam vajadzēja vēl dzīvot, dziedāt un priecāties

tautaruna.lv 18.oktobris 2018, 10:13
 
Guntars Račs, Olga Rajecka un Valters Frīdenbergs "OKartes skatuves" žūrijā / F64 Photo Agency
Kā iepriekš ziņots, pēc ilgstošas cīņas ar slimību trešdien, 17. oktobrī, mūžībā aizgājis mūziķis Valters Frīdenbergs. Sociālajos tīklos atrodami simtiem līdzjūtības ierakstu no Valtera draugiem un paziņām, kā iedzīvotājiem, kuri sekoja līdz mūziķa cīņai ar ļaundabīgo audzēju. Aizkustinošus vārdus atstājis arī mūziķis un dzejnieks Guntars Račs.

"Lai arī šis dzejolis ir savulaik rakstīts domājot par mazajiem, kas bez pieskatīšanas klaiņo apkārt, šodien to publicēju domājot par Valteru Frīdenbergu. Skumji. Ļoti skumji. Viņam vajadzēja vēl dzīvot, dziedāt un priecāties. Līdzjūtības visiem piederīgajiem, kolēģiem un daudzajiem talanta cienītājiem...Ļoti skumja diena," trešdienas pēcpusdienā Facebook ierakstā saka mūziķis.

Račs ierakstam pievienojis videorullīti, kurā skan viņa dzejolis. Tas izmantots arī Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas kampaņā.

Frīdenbergs cīnījās ar ļaundabīgu audzēju, un labdarības portāls "Ziedot.lv" pagājušā gada ziemā aicināja iedzīvotājus ziedot līdzekļus Frīdenberga ārstēšanas terapijām Vācijā. Ziedojumos tika savākti vairāk nekā 132 000 eiro.

Savu mūziķa karjeru Frīdenbergs sāka Latvijas Radio bērnu vokālajā ansamblī "Dzeguzīte", bet plašāku atpazīstamību guva kā grupas "Putnu balle" dalībnieks. 2005.gada viņš kopā ar Būmeisteru pārstāvēja Latviju "Eirovīzijas" dziesmu konkursā. Vēlāk, 2011.gadā, viņš kļuva par grupas "Tumsa" vokālistu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:06

Jaunākās diskusijas