Par Žannu Friski veidos filmu; galvenajā lomā - viņas māsa

tautaruna.lv 15.septembris 2018, 15:33
 
Tass/Scanpix
No vēža mirušās dziedātājas Žannas Friskes tēvs atklājis, ka par viņa meitu ir tapušas vairākas dokumentālās filmas, taču tagad tiks uzņemta filma, kuras scenāriju veidos ģimenes draugs un scenārists Genādijs Kurkins.

Plānots, ka filmēšanas process varētu sākties nākamgad. Dziedātājas lomā būs viņas jaunākā māsa Natālija.

"Mēs izskatījām dažādu aktrišu kandidatūras, bet neviena nebija īstā. Natālija ir līdzīga Žannai, viņa ir uzstājusies uz skatuves, dziedājusi, māk uzvesties kameras priekšā. Esmu pārlicināts, ka viņai viss izdosies. Vispār Žannas lomā iejutīsies vairākas aktrises, jo ekrānā būs redzama Žanna bērnībā, jaunībā, šai lomai tiks atrastas meitenes," apgalvo Friskes tuvinieki.

Tāpat filmā tiks parādīts, kā dziedātājai piedzimts dēls, kas kļūst par viņas galveno motivāciju cīņā ar slimību.

Jāatgādina, ka Žanna Friske 2013. gada vidū, drīz pēc dēla piedzimšanas, sāka sūdzēties par galvassāpēm. 2013. gada nogalē pārstāja parādīties sabiedrībā. 2014. gada janvārī parādījās pirmās ziņas par Friskes slimību. Tika ziņots, ka Friskei ir diagnosticēta glioblastoma (smadzeņu audzēja veids). Dziedātājas ārstēšanai tika vākti ziedojumi (kopumā vairāk par 67 miljoniem rubļu). 2014. gadā izgājusi rehabilitāciju Jūrmalā, Latvijā. Dziedātājas stāvoklis pasliktinājās. Friske nomira 2015. gada 15. jūnijā 40 gadu vecumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:53

Jaunākās diskusijas