Sieviete Rīgā saceļ pamatīgu traci "ātrās palīdzības" mediķu paviršības dēļ

tautaruna.lv 4.oktobris 2018, 9:30
 
F64
Kāda sieviete vārdā Olga apsūdz ātrās palīdzības mediķus paviršībā, jo tie pēc konflikta neesot snieguši sievietei palīdzību, vēsta raidījums "Bez Tabu".
”Es atteicos braukt, jo man bija bail to darīt, jo viņi (NMPD mediķi) nesniedza man nekādu palīdzību. Traumētais pirksts netika notīts, es visu dienu staigāju asiņojot!” sacījusi sieviete.

Konflikts, kura laikā, kā stāsta Olga, viņa guvusi ievainojumus, notiek jūlija pēdējā datumā. Sieviete izsauc ātro palīdzību, jo viņai ir traumēta plaukstas locītava, rokas pirksts, no kura, ka viņa stāsta, straumēm plūst asinis. Mediķi atbraukuši, bet sievietei nav pat pieskārušies, piedāvājuši viņu aizvest uz slimnīcu.

”Es atteicos braukt, jo man bija bail to darīt, jo viņi (NMPD mediķi) nesniedza man nekādu palīdzību. Traumētais pirksts netika notīts, es visu dienu staigāju asiņojot!” sacījusi sieviete.


Sieviete atrāda foto, kurā redzama mediķu noformētā veidlapa par to, ka pacients atteicies ar viņiem doties uz ambulanci. Sieviete veidlapu paraksta. Uz tikšanos viņa paņēmusi līdzi somu, kura viņai bija notikuma laikā, uz tās redzami pāris asins pilieni.

”Es ar asiņojošu pirkstu devos uz policiju rakstīt iesniegumu. Man pirksts tā asiņoja, ka es zaudēju samaņu!”

Viņa atrāda vietu, kur bijusi brūce. Nekas nav redzams. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša noraida jebkādus pārmetumus par viņu brigādes nekompetenci.

”Mūsu mediķi izdarīja visu, kas viņiem bija jāizdara. Tika konstatēts, ka sievietei ir nenozīmīgi miesas bojājumi, viņai tika ieteikts doties pie ģimenes ārsta, ja būtu nepieciešams, viņu bez maksas brigāde nogādātu slimnīcā, bet viņa no tā atteicās.”

Traumatoloģijas slimnīcā sieviete tomēr bijusi, tur viņa ierodas vēlā pēcpusdienā, kaut arī konflikts noticis agri no rīta. Sieviete NMPD rakstījusi sūdzību, tā izskatīta. Slēdzienā teikts, ka tieši tās pašas traumas, kuras nav dzīvībai bīstamas, konstatējuši arī traumu slimnīcas mediķi. Iesniegumu policijā sieviete uzraksta, ierodoties pati, nevis to izsaucot uz notikuma vietu. Viņa pārliecināta, ka tieši ātrās palīdzības mediķu rīcība, nesniedzot viņai apjomīgu pirmo palīdzību, noveda pie tā, ka Valsts policija atsaka ierosināt krimināllietu.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:53

Jaunākās diskusijas