Garkalnieši ceļ trauksmi; novadu apsēduši zagļi!

Portāls nra.lv 25.janvāris 2018, 15:03
 
Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency
Garkalnes novada iedzīvotāji sarosījušies, lai noķertu apkaimes zagļus. Pēdējo mēnešu laikā novadā notikušas vairākas zādzības, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Diemžēl policijas resursu ir tik, cik ir, un pašiem cietušajiem nākas veikt savu izmeklēšanu. Viens no Upesciema iedzīvotājiem lūdz apkārtējo palīdzību, lai atrastu sestdienas, 20. janvāra, naktī nozagto mopēdu. Tā saimnieks Jānis Upesciemā lēja ledu vietējam hokeja laukumam. Pēcāk satikās ar draugu, pavizinājās pa ciematiņa ieliņām un ap pusvieniem naktī no Upesciema centra devās mājup. Nekas neparasts, ja vien atmiņā neiespiestos kāds aizdomīgs “BMW”.

Aizdomas pierima līdz drauga zvanam, kurš nākamajā rītā bija devies uz Jāņa saimniecības ēku, kurā glabājās vīrieša dēla mopēds “MINI MOKIK”. Tālāk jau sekoja zvans policijai, kā arī veikta sava izmeklēšana. Apskatīti videoieraksti no Upesciemā izvietotajām kamerā.

Ir zināms, ka aprakstam atbilstošs pelēkas krāsas 3. sērijas “BMW” sedans tās pašas dienas naktī iekļuvis avārijā un šobrīd atrodas vienā no Rīgas policijas iecirkņiem. Tā īpašnieks ziņojis par auto zādzību. Par to, vai konkrētais auto tik tiešām tika nozagts, un ir tas pats spēkrats, kurā tika iekrauts Jāņa mopēds, skaidro policija.

Garkalnes novadā pēdējo mēnešu laikā būtiski pieaudzis zādzību skaits. Daudzas no tām notika tieši 31. decembrī. Vecgada naktī tika apzagtas vairākas privātmājas. Tieši šā iemesla dēļ novada iedzīvotāji sacēla trauksmi par drošību novadā, un janvāra sākumā Garkalnes novada domē notika tikšanās ar domes pārstāvjiem, deputātiem, iedzīvotājiem un policijas pārstāvjiem.

Galvenais iedzīvotāju un novada domes mērķis ir panākt policijas darbu 24 stundas diennaktī, pilnu video monitoringu visos ciemos un kvalitatīvu zvanu centru. Šobrīd tam tiek meklēti papildus naudas resursi. Tikmēr novadā esošo ciematiņu iedzīvotāji mēģina pieskatīt viens otra namu un rīko savus reidus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:40

Jaunākās diskusijas