Prognoze: kurā Latvijas daļā februāris būs siltāks nekā parasti?

tautaruna.lv 30.janvāris 2023, 18:30
 
Kaspars Krafts / F64 Photo Agency
Lai gan pēdējo dienu laikapastākļi īpaši neliecina par ziemas atgriešanos, laika zīmju vērotāja Viļa Bukša prognozes liecina, ka februārī vēl sagaidīsim krietni vēsāku laiku.
"Vērojot nozīmīgas dienas augustā un decembrī rādās, ka kalendārās ziemas pēdējam mēnesim februārim, tāpat kā janvārim, vajadzētu būt ar mainīgiem laikapstākļiem un dažādiem nokrišņiem. 20.augusts, kas bija silts un saulains, paredz pārsvarā sausu februāri un lielāku salu mēneša vidū. Arī 27. decembris, kas rietumvējā bija saulains, ar nelielu salu un bez nokrišņiem, paredz maigu un lielākoties sausu Sveču mēnesi. Savukārt 12. janvārī pēc kautas cūkas liesas varēja vērot, kāda būs atlikusī ziema. Liesa vienmērīga un gara, bez izteiktiem sabiezinājumiem. Tā ir zīme, ka februārī bargs un ilgstošs sals nedraud, bet līdzīgi laikapstākļi var turpināties arī marta pirmajā pusē," savā blogā vēsta V.Bukšs.

"Februāra pirmajā pusē, pārsvarā līdz 10. februārim, mainīgi laikapstākļi. Ja mēneša sākumā temperatūra pārsvarā ap 0 grādiem un īslaicīgi dažādi nokrišņi, tad ap Dārtu (6.februāris), kļūs aukstāks, neliels sniegs un temperatūra robežās no mīnus 3 līdz mīnus 8 grādiem. Ceļi slideni. Vēlāk, kad pilnmēness sāks dilt (ap 10., 12. februārī), iespējams stiprāka sala laiks. Šajā laikā pārsvarā bez nokrišņiem un temperatūra skaidrās naktīs un bezvējā dažviet var noslīdēt līdz - 15 grādiem un zemāk," norāda laika zīmju vērotājs.

Viņa prognozes liecina, ka laikā līdz 24.februārim gaidāmi mainīgi laikapstākļi - nelieli nokrišņi, sniegs, un temperatūras svārstības no -3 līdz +3 grādiem.

"Šogad februāris Latvijas austrumos rādās būt tuvu ikgadējiem vidējiem mēneša rādījumiem gan nokrišņu, gan temperatūru ziņā. Tuvāk jūrai vairāk nokrišņu un siltāks kā parasti. Sniega sega Latvijas austrumpusē brīžiem saruks, brīžiem papildināsies, bet neliels sniegs saglabāsies līdz mēneša beigām," norāda V.Bukšs.

Tikmēr Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka šī nedēļa Latvijā iesāksies ar vējainu un nokrišņiem bagātu laiku.

Otrdien debesis būs lielākoties mākoņainas, naktī daudzviet, dienā austrumos gaidāmi nokrišņi - slapjš sniegs, sniegs, savukārt Kurzemē naktī arī uzlīs. Pūtīs lēns līdz mērens, dienvidrietumu, rietumu vējš, naktī piekrastē brāzmains. Gan dienā, gan naktī gaisa temperatūra pieturēsies -1…+4° robežās.Arī trešdien laiks saglabāsies lielākoties mākoņains. Nakts sākumā Latviju sasniegs nokrišņu zona, kas atnesīs, galvenokārt, sniegu un slapju sniegu. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, jūras piekrastē naktī un no rīta brāzmains. Gaisa temperatūra naktī un dienā gaidāma 0…+3° robežās, tomēr naktī centrālajos un austrumu rajonos gaiss atdzisīs līdz 0…-4°.

Pēc šī brīža prognozēm, nokrišņi gaidāmi arī nedēļas otrajā pusē, tomēr to intensitāte pakāpeniski mazināsies. Vēl ceturtdien daudzviet gaidāms slapjš sniegs un lietus, bet nedēļas izskaņā galvenokārt snigs. Vējš pierims, un gaiss pakāpeniski kļūs aukstāks. Naktīs gaisa temperatūra pazemināsies līdz 0…-5°, bet austrumos termometra stabiņš var parādīt pat -10°.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē 1

 
Anonīms
 

Nesaprotu, kāpēc mums vajadzīgi visādi sinoptiķi, ja ir viens galvenais viszinis dabas zīmju vērošanā! Klapējam kantori ciet, lai strādā ģēnijs, vienam cilvēkam maksājot sanāks lētāk, viņa pareģojumi(murgi)taču piepildoties par visiem 200%. Kā gan citādi viens garīgi slims cilvēciņš tik daudzus gadus varētu līdzcilvēku tukšajās galviņās savas glupības liet? Spriežot pēc 28.janvāra laika apstākļiem, vasara būs auksta, vējaina, slapja, nav nemaz jēgas zemi rušināt, sēt un ravēt, ražas nebūs, velti pūliņi.

31.janvāris 2023, 12:24 Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:05

Jaunākās diskusijas