Tas ir bīstami! Aicina ievērot īpašu piesardzību jūrā Kolkasragā

tautaruna.lv 5.jūlijs 2022, 15:15
 
Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency
Lai gan karstais laiks ir viens no iemesliem, lai baudītu atveldzējošu peldi ūdenstilpnē, tomēr statistikas dati liecina, ka baudot šāda veida atpūtu, piesardzību zaudēt nedrīkst.

Pēdējo nedēļu laikā plaši diskutēts par to, cik bīstama šovasar kļuvusi Gaujas upes gultne. Tikmēr mikroblogošanas vietnē cilvēki uzrunāti, publicējot aicinājumu ievērot īpašu piesardzību peldoties Kolkasragā.

Tie, kuri nolēmuši peldēties šajā teritorijā, aicināti ņemt vērā straumes īpatnības šajā reģionā. Kā norāda komentētāji, šajā vietā izvietotas arī brīdinājuma zīmes, tomēr līdzšinējā pieredze rāda, ka ne visi tās ievēro.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā statistika liecina, ka pērn Latvijas ūdenstilpēs noslīkuši vairāk nekā 120 cilvēki, no kuriem lielākā daļa jeb 74% bijuši vīrieši.

65% noslīkušo bija vecumā no 25 līdz 59 gadiem. Lielākā daļa jeb 69% no šiem negadījumiem notikuši laika posmā no maija līdz septembrim, kad ir aktīva peldsezona un pie ūdens uzturas īpaši daudz atpūtnieku.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:06

Jaunākās diskusijas