Vai krievu žurnāliste, kas protestēja pret karu TV, parādījusi savu "īsto seju"?

tautaruna.lv 28.marts 2022, 15:12
 
Ekrānuzņēmums
Krievijas propagandas televīzijas kanāla redaktore Marina Ovsjaņņikova, kura kļuva slavena pēc tam, kad parādījās ekrānā ar plakātu, kurā protestēja pret karu Ukrainā, tagad piedalījusies itāļu televīzijas kanāla raidījumā, kurā iestājusies par sankciju atcelšanu Krievijai, ziņo "Inforesist".

Žurnāliste par sankcijām rakstījusi arī sociālajā vietnē Instagram.

M. Ovsjaņņikova sniegusi interviju vienam no Itālijas ietekmīgākajiem medijiem - televīzijas un radio kompānijas RAI vakara raidījumam. Viņa norādīja, ka "krieviem nevajadzētu būt kolektīvi atbildīgiem par to, kas notiek Ukrainā", un atkārtoti uzsvēra, ka karā vainojams ir tikai Putins.

Soiālajos medijos žurnāliste stāstījusi par māti invalīdi, kura pati nevar nopirkt sev medikamentus. Savukārt meita nevarot samaksāt skolā par pusdienām ar bankas karti. Tajā pašā laikā Ovsjaņņikova nav pat pieminējusi mirušos ukraiņu bērnus, norāda medijs.

Tāpat žurnāliste paudusi, ka pēc viņas domām krievu studentus nevajadzētu izslēgt no Eiropas augstskolām un piebilda, ka "rusofobija ir nepieņemama".

Jau vēstīts, ka "Pirmā kanāla" tiešraides ziņu programmā "Vrejma" ("Laiks") brīdī, kad raidījuma vadītāja Jekaterina Andrejeva runāja par valdības plāniem sankciju ietekmes mīkstināšanai, viņai aiz muguras parādījās Ovsjaņņikova ar plakātu, uz kura bija rakstīts "NOWAR (nē karam). Apturiet karu, neticiet propagandai, šeit jums melo. Russians against war (krievi pret karu)".

Vēl pirms akcijas Ovsjaņņikova ierakstīja video, kurā atvainojas par piedalīšanos propagandā un aicina apturēt karu Ukrainā. Video tika publicēts sociālajos medijos.

Pēc protesta Ovsjaņņikova tika aizturēta, un tiesa otrdien viņai piesprieda 30 000 rubļu (aptuveni 250 eiro) naudas sodu. Viņa tika atbrīvota, taču lieta pret viņu var tikt turpināta.

Ovsjaņņikova ir noraidījusi Francijas piedāvājumu saņemt patvērumu.

Viņa sacīja, ka apsvērusi pievienošanos protestētājiem uz ielas, bet redzējusi, ka protestētāji tiek aizturēti un iesēdināti cietumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:50

Jaunākās diskusijas